Vade sonunda varant ne olur?

İçindekiler:

  1. Vade sonunda varant ne olur?
  2. Varant kodları nasıl okunur?
  3. Varant alırken neye dikkat edilmeli?
  4. Varant nedir nasil alinir satilir?
  5. Varantta Delta kaç olmalı?

Vade sonunda varant ne olur?

Vade sonunda değerde biten varant karşılığı nakit tutar V+3 günü yatırımcıların bir aksiyon almasına gerek kalmadan hesaplarına yatırılır. Varantın vade sonu değerinin olmaması durumunda yapılan tüm yatırım kaybedilmiş olur.

Varant kodları nasıl okunur?

Kısa kod: Varantın Borsa İstanbul kodudur. 5 basamaktan oluşur. — GADAC: GA-D-AC — GA: Dayanak varlığı gösterir. Dayanak varlığın ilk iki harfiyle aynı — D: İhraççı kurum – Deutsche Bank — AC: ALIM ya da SATIM varantı olduğu gösteren kod. AA-OO arası ALIM, PP-ZZ arası SATIM varantları için.

Varant alırken neye dikkat edilmeli?

Nelere Dikkat Edilmeli
  • Varantları kullanarak getiri elde edebilmek için öncelikle doğru varantı seçmeniz gerekir. ...
  • Varant davranışlarını (fiyat hareketlerini) anlamlı bir şekilde takip edebilmek için risk grubu, duyarlılık, etkin kaldıraç, teta gibi parametreler hakkında bilgi sahibi olmalısınız.
Daha fazla öğe...

Varant nedir nasil alinir satilir?

Varantlar menkul kıymet olarak ihraç edilir. Teminat yatırmadan pay gibi doğrudan ürün alınıp satılarak işlem yapılabilir. Yatırım hesabınızın olduğu herhangi bir banka ve aracı kurumda kolaylıkla varant işlemi yapabilirsiniz.

Varantta Delta kaç olmalı?

Karda olan alım varantlarında dayanak varlık spot fiyatı ile kullanım fiyatı arasındaki fark artıkça delta da artar. Satım varantları için ise aksi durum söz konusudur. Alım varantının deltası 0 – 1 arasında değişirken, satım varantının deltası -1 ile 0 arasında yer alır.