Baz istasyonlarının zararı var mı?

İçindekiler:

  1. Baz istasyonlarının zararı var mı?
  2. Baz istasyonu ne kadar radyasyon yayar?
  3. Baz istasyonu okula ne kadar mesafede olmalı?
  4. Baz istasyonu için nereye şikayet edilir?
  5. Baz istasyonu baş ağrısı yapar mı?
  6. Baz istasyonu neye göre kurulur?
  7. Internet radyasyon yayar mı?
  8. Baz istasyonu ruhsata tabi midir?
  9. Baz istasyonu nasıl talep edilir?
  10. Baz istasyonu kurulumu için nereye başvurulur?
  11. Baz istasyonu olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Baz istasyonlarının zararı var mı?

Uzmanlar baz istasyonları ile cep telefonlarının yaydığı elektromanyetik dalgaların insan sağlığını etkilediğini ifade ediyor. Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Selim Şeker, “Elektromanyetik radyasyon insanlara ve doğaya büyük bir zarar vermektedir” dedi.

Baz istasyonu ne kadar radyasyon yayar?

Uluslararası İyonlaştırmayan Radyasyondan Koruma Komisyonunun (ICNIRP) baz istasyonları için belirlediği limit değer 41.2 Volt/Metre olup, BTHK'nın K.K.T.

Baz istasyonu okula ne kadar mesafede olmalı?

Söz konusu güvenlik mesafesi, anten kazancına ve baz istasyonunun çıkış gücüne göre, ortalama 10 ila 15 metre aralığında değişmekte olup, özellikle bina içine kapsamanın olmadığı noktalara kurulan baz istasyonlarının güvenlik mesafesi 50 cm'ye kadar düşmektedir.

Baz istasyonu için nereye şikayet edilir?

Şikayette bulunmak isteyenler, Türkiye'nin her yerinden, sabit telefondan veya cep telefonundan 130 numaralı telefonu arayabiliyor veya 550 50 36 numaralı telefona faks gönderebiliyor. Şikayetler, ''Telekomünikasyon Kurumu Tüketici Şikayetleri Merkezi, Yeşilırmak Sok.

Baz istasyonu baş ağrısı yapar mı?

Raporda, cep telefonu kullanımı ve baz istasyonlarından yayılan radyofrekans radyasyonla ilişkili olabileceği bildirilen yakınmalar arasında baş ağrısı, yorgunluk, uyku bozuklukları, unutkanlık, baş dönmesi, işitme kaybı, bulantı hissi, kulakta ve başta sıcaklık duyusu ve görme bulanıklığının yer aldığı belirtildi.

Baz istasyonu neye göre kurulur?

Konutlardan, işyerlerinden ya da her ikisinden oluşan bir siteye baz istasyonu kurulması, Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 45. maddesi kapsamında önemli yönetim işlerinden biri olarak kabul edilir. Buna göre baz istasyonunun kurulması, bütün kat maliklerinin oy birliğiyle verecekleri karar ile mümkündür.

Internet radyasyon yayar mı?

İnternet bağlantımızı sağlayan kablosuz ağ (wi-fi) teknolojisi çok düşük şiddette radyo dalgalarını kullanır. Mikrodalga fırınlarla karşılaştırınca yüz bin kez daha az iyonlaştırıcı olmayan radyasyon yaydığı bilinmektedir.

Baz istasyonu ruhsata tabi midir?

Yukarıda da değindiğimiz gibi baz istasyonları, Bakanlıktan alınacak iznin yanısıra imar mevzuatı uyarınca da yapı ruhsatiyesine tabi tutulmuştur. ... Yapı ruhsatı olmadan baz istasyonu kurulması imar mevzuatına aykırılık teşkil eder.

Baz istasyonu nasıl talep edilir?

https://sikayet.btk.gov.tr/giris/ sayfasına üye olarak kapsama sağlanmasını istediğiniz yerin adresi ve işletmeci bilgilerini tarafımıza bildirmeniz halinde, değerlendirilmek üzere ilgili işletmeciye talebiniz iletilecektir. Baz İstasyonu kaldırılmasını/sökülmesini veya yerinin değiştirilmesi için ne yapmam gerekiyor ?

Baz istasyonu kurulumu için nereye başvurulur?

https://sikayet.btk.gov.tr/giris/ sayfasına üye olarak kapsama sağlanmasını istediğiniz yerin adresi ve işletmeci bilgilerini tarafımıza bildirmeniz halinde, değerlendirilmek üzere ilgili işletmeciye talebiniz iletilecektir.

Baz istasyonu olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Baz istasyonlarının elektromanyetik alan değerlerini e-Devletten https://www.turkiye.gov.tr/baz-istasyonlari adresinden ya da BTK' nın http://ema-olcum.btk.gov.tr adresinden öğrenebilirsiniz.