MEB ders kitaplarını nereden bulabilirim?

İçindekiler:

  1. MEB ders kitaplarını nereden bulabilirim?
  2. MEB e kitap nedir?
  3. Liselere Kitaplar ne zaman verilecek?
  4. MEB kitap dağıtacak mı?
  5. Ücretsiz kitap uygulaması ne zaman başladı?

MEB ders kitaplarını nereden bulabilirim?

www.eba.gov.tr adresine giriş yapınız. Açılan sayfada “Dersler” bölümüne tıklayınız. “Ders Kitapları” bölümüne tıklayarak istediğiniz dersin kitabına ulaşabilir, indirebilirsiniz.

MEB e kitap nedir?

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarının haftalık ders çizelgelerinde yer alan derslerin öğretim programlarına göre hazırlanmış, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından inceleme ve değerlendirme işlemleri tamamlana- rak okutulması uygun bulunmuş kitaplara verilen genel isimdir.

Liselere Kitaplar ne zaman verilecek?

Okul kitapları il ve ilçe müdürlüklerine dağıtılmaya başlandı. Milli Eğitim Bakanlığı, yeni eğitim yılında öğrencilere ulaştıracağı ders kitaplarını sorumlu il ve ilçe müdürlerine 21 Eylül'e kadar tamamlayacak. 21 Eylül'de okullara gidecek öğrenciler, ders kitaplarını okullardan temin edecek.

MEB kitap dağıtacak mı?

Milli Eğitim Bakanlığınca 2020-2021 eğitim öğretim yılında öğrencilere ücretsiz dağıtılacak ders kitapları, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine yollandı. ... Yaklaşık 147 milyon ders kitabını okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde yaklaşık 18 milyon öğrencimiz için hazır hale getirdik." diye konuştu.

Ücretsiz kitap uygulaması ne zaman başladı?

Millî Eğitim Bakanlığı 2003 yılında almış olduğu bir kararla ülkemizde zorunlu eğitim basamağı olan ilköğretimde okuyan öğrencilere ders kitaplarının ücretsiz olarak verilmesini amaçlayan “İlköğretimde Ücretsiz Kitap Dağıtımı Projesi”ni uygulamaya koymuştur.