Işçi sigortası ne zaman başlar?

İçindekiler:

  1. Işçi sigortası ne zaman başlar?
  2. Sigorta Teşvikleri Nelerdir?
  3. Sigorta desteğinden kimler yararlanabilir?
  4. Nakdi destek başvurusu nasıl yapılır?
  5. Nakdi ücret desteği başvurusu ne zaman son?

Işçi sigortası ne zaman başlar?

Kuruma ilk defa işyeri bildirgesi veren işyerlerinde, sigortalı çalıştırılmaya başlanılan tarihten itibaren bir ay içinde işe alınacakların sigortalı işe giriş bildirgesi en geç işyerinin tescil tarihinden itibaren bir ay içinde verilmesi gerekmektedir.

Sigorta Teşvikleri Nelerdir?

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü tarafından sigorta prim teşviki, "5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında sigortalı çalıştıran özel sektör işyeri işverenlerine, kayıtlı sigortalı istihdamının arttırılması, kadınlar, gençler ve engelliler gibi ...

Sigorta desteğinden kimler yararlanabilir?

Cevap 1: 4447 sayılı Kanunun geçici 26 ncı maddesinde yer alan prim desteğinden, 1/7/2020 tarihinden önce kısa çalışma/nakdi ücret desteğine başvurarak kısa çalışma ödeneğinden/nakdi ücret desteğinden yararlanan ve haftalık normal çalışma sürelerine dönen sigortalıları çalıştıran özel sektör işverenleri ...

Nakdi destek başvurusu nasıl yapılır?

Ücretsiz izne ayrılan ve kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan işçiler için nakdi ücret desteği başvuruları “https://uyg.sgk.gov.tr/IsverenSistemi” internet adresinden işveren tarafından yapılır.

Nakdi ücret desteği başvurusu ne zaman son?

Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında tarihinde başlatılan Nakdi Ücret Desteği, Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle tarihinden itibaren 30 Haziran 2021 tarihine daha uzatıldı.