IŞİD ve DAEŞ aynı mı?

İçindekiler:

  1. IŞİD ve DAEŞ aynı mı?
  2. DAEŞ terör örgütü nedir?
  3. Daeş ne demek?
  4. ISIS ne anlama geliyor?
  5. IŞİD ne oldu?

IŞİD ve DAEŞ aynı mı?

"İslam Devleti", IŞİD ya da DAEŞ adlı örgüt, el-Kaide örgütünden kopmuş, radikal Sünni İslamcı ideolojiye sahip kişilerden kuruldu. IŞİD, 2003'te Irak'ın ABD öncülüğünde işgali sonrası ortaya çıktı. Ebu Bekir El Bağdadi tarafından yönetiliyor. Amaçları dünya genelinde "halifelik" kurmak.

DAEŞ terör örgütü nedir?

DEAŞ, Irak ve Şam İslam Devleti'nin kısaltılmış ismidir. ... Irak ve Suriye'deki petrol kaynaklarına yakınlıkları sebebiyle en zengin silahlı terör örgütü olarak da bilinmekte olan DEAŞ, yılında başlayan Irak Savaşı'nın ilk yıllarında kurulmuş ve ilk başlarda El-Kaide terör örgütüne bağlı kalmıştır.

Daeş ne demek?

Arapça adı ile El Devlet-ül İslamiye Fil Irak Wel Şam (DAİŞ) Türkçe açılımı ile DAİŞ (Irak Şam İslam Devleti), İD (İslam Devleti) Irak ve Suriye topraklarında insanların kabusu olan bir oluşumdur.

ISIS ne anlama geliyor?

IŞİD'le isim benzerliğinden dolayı ismini değiştirmek isteyen ISIS adlı online ödeme sistemleri uygulaması yeni ismini buldu. ... Irak Şam İslam Devleti olarak bilinen terörist grup IŞİD İngilizce'de ISIS (Iraq Sham Islamic State) olarak anılıyor.

IŞİD ne oldu?

2019, IŞİD terör örgütünün Suriye ve Irak'taki “sözde halifeliğinin” çöküş yılı oldu. Ekim ayındaysa, örgüt lideri Ebu Bekir El Bağdadi'nin, ABD özel kuvvetlerinin düzenlediği bir operasyonda öldürülmesi, örgütün aldığı son darbe oldu. ...