İş Kanunu 15 madde nedir?

İçindekiler:

  1. İş Kanunu 15 madde nedir?
  2. İş Kanunu 21 madde nedir?
  3. İş Kanunu 24 madde nedir?
  4. 4.857 nolu İş Kanunu nedir?
  5. 1475 sayılı iş kanunu 14 maddesi nedir?
  6. Is kanunu 47 madde nedir?
  7. Işten çıkarma 25 madde nedir?
  8. Is kanunu 46 madde nedir?
  9. 4857 sayılı iş kanunu 17 maddesi nedir?

İş Kanunu 15 madde nedir?

Madde 15 - Taraflarca sözleşmesine bir deneme kaydı konulduğunda, bunun süresi en çok iki ay olabilir. Ancak deneme süresi toplu sözleşmeleriyle dört aya kadar uzatılabilir. Deneme süresi içinde taraflar sözleşmesini bildirim süresine gerek olmaksızın ve tazminatsız feshedebilir.

İş Kanunu 21 madde nedir?

Madde 21 - İşverence geçerli sebep gösterilmediği veya gösterilen sebebin geçerli olmadığı mahkemece veya özel hakem tarafından tespit edilerek feshin geçersizliğine karar verildiğinde, işveren, işçiyi bir ay içinde işe başlatmak zorundadır.

İş Kanunu 24 madde nedir?

4857 sayılı İş kanununun 24. maddesi iş sözleşmelerinin işçi tarafından, bildirim süresi verilmeksizin ve kıdem tazminatı hakkı talep edilerek feshine ilişkin esasları düzenlemektedir. ... 4857 sayılı İş Kanunu'nun 24'üncü maddesi kapsamında kıdem tazminatına hak kazanılır.

4.857 nolu İş Kanunu nedir?

Çalışma hayatında işçi ve işverenlerin haklarını korumak, hak ihlallerini önlemek, sorumluluk ve yükümlülükleri belirlemek için bir düzenleme gerekiyordu. Çalışan ve işverenlerin hak, sorumluluk ve yükümlülüklerini düzenleyen, belirli kurallara bağlayan kanuna 4857 sayılı iş kanunu deniliyor.

1475 sayılı iş kanunu 14 maddesi nedir?

İşçinin 1475 sayılı mülga İş Kanunu'nun 14. maddesi öngörülen kıdem tazminatına hak kazanabilmesi için aynı işverenin işyeri veya işyerlerinde en az 1 yıllık zaman dilimi zarfında sürekli olarak çalışması zorunluluk arz etmektedir.

Is kanunu 47 madde nedir?

MADDE 47. - Bu Kanun kapsamına giren işyerlerinde çalışan işçilere, kanunlarda ulusal bayram ve genel tatil günü olarak kabul edilen günlerde çalışmazlarsa, bir iş karşılığı olmaksızın o günün ücretleri tam olarak, tatil yapmayarak çalışırlarsa ayrıca çalışılan her gün için bir günlük ücreti ödenir.

Işten çıkarma 25 madde nedir?

İş Yasası'nın 25. maddesi kendi içerisinde dört ana başlığa ayrılmıştır. Maddede sıralanan her durumda işveren bildirim sürelerine uymadan derhal işçiyi işten çıkarma hakkına sahiptir. ... Bu nedenle 4857 sayılı İş Yasası'nın 25/II bendine göre işverenin işçiyi işten çıkarmasına “tazminatsız fesih” de denilmektedir.

Is kanunu 46 madde nedir?

4857 SAYILI İŞ KANUNU MADDE 46 UYARINCA HAFTA TATİLİ ÜCRETİ Madde 46 - Bu Kanun kapsamına giren işyerlerinde, işçilere tatil gününden önce 63 üncü maddeye[1] göre belirlenen iş günlerinde çalışmış olmaları koşulu ile yedi günlük bir zaman dilimi içinde kesintisiz en az yirmi dört saat dinlenme (hafta tatili) verilir.

4857 sayılı iş kanunu 17 maddesi nedir?

4857 sayılı İş Kanunu`nun 17. Maddesi, ihbarlı fesih anlamına gelmektedir. Bu maddeye dayanarak, işçi işten çıkarılırsa; bu işçinin kusuru olmadığı varsayılır. Bu, işverenin çalışanı ya başka bir geçerli nedeni olduğu için ya da istediği için işten çıkardığı anlamına gelir.