Sarı humma aşısı ne için yapılır?

İçindekiler:

  1. Sarı humma aşısı ne için yapılır?
  2. Humma hastalığı ne zaman çıktı?
  3. Cüzzam hastalığı ne demek?
  4. Sarı humma kimlere yapılmaz?
  5. Sarı humma aşısı ne zaman yapılmalı?
  6. Sarı humma aşısı nereden alınır?
  7. Cüzzam kimlerde görülür?

Sarı humma aşısı ne için yapılır?

Korunma: Sarı Humma virüsünün görüldüğü Afrika ile Orta ve Güney Amerika ülkelerine seyahat edecek kişilerin aşı yaptırarak ve sivrisineklere karşı önlem alarak korunması mümkündür. Aşılama sonrasında “Uluslararası Aşı ve Profilaksi Sertifikası” düzenlenir. Bazı ülkeler giriş için bu sertifikayı zorunlu tutmaktadır.

Humma hastalığı ne zaman çıktı?

Tarihi. Sarı humma salgını ilk defa 1700'lerde İtalya, Fransa, İspanya ve İngiltere'de patlak vermiştir.

Cüzzam hastalığı ne demek?

Cüzzam, Mycobacterium leprae bakterisinin neden olduğu kronik, ve sürekli ilerleyen bulaşıcı bir bakteriyel enfeksiyona verilen isimdir. Cüzzam ya da diğer adıyla lepra aynı zamanda 19. yüzyılda hastalığa neden olan bakteriyi keşfeden bilim insanının adıyla Hansen hastalığı olarak da bilinir.

Sarı humma kimlere yapılmaz?

Kimlere bu aşı yapılmamalı? Yumurta, tavuk proteinleri veya jelatin dâhil olmak üzere aşının herhangi bir bileşenine karşı ciddi (hayatı tehdit eden) alerjisi olanlar ile önceki sarıhumma aşı dozuna şiddetli bir alerjik reaksiyon gösteren kişilere sarıhumma aşısı yapılmamalıdır.

Sarı humma aşısı ne zaman yapılmalı?

enjeksiyon olarak uygulanır. Risk altındaki insanlar için, her 10 yılda bir rapel dozu önerilir.

Sarı humma aşısı nereden alınır?

Sarıhumma aşınızı yalnızca Genel Müdürlüğümüz Seyahat Sağlığı Merkezlerinde yaptırabilirsiniz. Uluslararası Aşı Sertifikası düzenleme yetkisi yalnızca Genel Müdürlüğümüz Seyahat Sağlığı Merkezlerinin yetkisindedir. Mevcut sağlık durumunuza göre seyahat etmenizde sakınca olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Cüzzam kimlerde görülür?

Cüzzam özellikle tropik veya subtropik iklime sahip birçok ülkede yaygın olarak görülür. Günümüzde dünyada cüzzam vakaları en yaygın olarak Hindistan ve Brezilya'da görülmektedir.