Bulimia hastalık nedir?

İçindekiler:

  1. Bulimia hastalık nedir?
  2. Bulimia hastası olduğumu nasıl anlarım?
  3. Bulimia olduğunu nasıl anlarız?
  4. Yediğini çıkarma hastalığı nedir?
  5. Yediğini kusmak neden olur?

Bulimia hastalık nedir?

Bulimia nevroza genellikle kısa bir süre içinde aşırı yiyecek tüketiminin sık tekrarlanması ve hemen ardından fazla kalorilerden kurtulma düşüncesiyle kendi kendine kusmak, uzun süre yemek yememek ve aşırı egzersiz yapmak şeklinde ilerleyen ciddi bir yeme bozukluğudur.

Bulimia hastası olduğumu nasıl anlarım?

Bulimia, kişinin düzenli olarak yemek yemeye karşı kontrolünü yitirdiğini hissettiği çok fazla miktarda yiyecek yediği düzenli bir yeme bozukluğudur. Kişi daha sonra kilo alımını önlemek için kusma ya da laksatifler (temizleme) gibi farklı yollar kullanır. Bulimia olan birçok kişi aynı zamanda da anoreksiye sahiptir.

Bulimia olduğunu nasıl anlarız?

Bulimia Nervoza Belirtileri Nelerdir?
  1. Vücudunun şekli ve kilosu ile sürekli meşgul olması,
  2. Sürekli kilo alma korkusuyla yaşaması,
  3. Aşırı beslenme atakları arasında oruç tutması, aldığı kalorileri kısıtlaması veya belirli ve gerekli besin gruplarından bütünüyle kaçınması,
Daha fazla öğe...•BE

Yediğini çıkarma hastalığı nedir?

Bulimia ya da Bulimia Nervoza isimleri ile tanınan rahatsızlık, psikiyatrik bir rahatsızlık olarak bilinir. Halk arasında kusma hastalığı olarak da bilinen bu rahatsızlık, bireylerde düzenli olarak aşırı yeme bozukluğu ve bu durumu aşırı çıkartma veya aşırı egzersiz ile tasfiye etme çabasıdır.

Yediğini kusmak neden olur?

Yetişkinlerde kusma, genellikle viral bir enfeksiyonun ve besin zehirlenmesinin bir sonucudur. Bazen de yüksek ateş ya da taşıt tutması bulantıya neden olabilir. Çocuklarda ise viral enfeksiyonlar, gıda zehirlenmesi, taşıt tutması, öksürük ve yüksek ateş kusmanın sık karşılaşılan nedenleridir.