1005 sayılı kanun nedir?

İçindekiler:

  1. 1005 sayılı kanun nedir?
  2. 1005 sayılı istiklal madalyası kimlere verilir?
  3. Şeref Aylığı kimlere verilir?
  4. Kırmızı şeritli İstiklal Madalyası kimlere verilir?
  5. İstiklal Madalyası nedir kimlere verilir?
  6. Şeref aylığı ne demektir?
  7. 2021 gazilik maaşı ne kadar?
  8. Gazi çocuğu maaş alabilir mi?
  9. Milli Mücadele döneminde kırmızı şeritli istiklal madalyasına layık görülen kişi kimdir?
  10. Beyaz şeritli İstiklal Madalyası ne demek?
  11. Gazi vefat ederse eşi maaş alır mı?
  12. Gazi maaşlarına zam var mı?

1005 sayılı kanun nedir?

Madde 1 – (24/2/1968 tarih ve 1005 sayılı Kanunun hükmüdür.) Milli mücadeleye iştirak eden ve bu sebeple kendilerine İstiklal Madalyası verilmiş bulunan Türk vatandaşlarına, hayatta bulundukları sürece, vatani hizmet tertibinden üçyüz lira aylık bağlanır.

1005 sayılı istiklal madalyası kimlere verilir?

İstiklâl Madalyası, Türk Kurtuluş Savaşı'nda yararlılık gösteren askerlere ve sivillere, o dönemde milletvekili olanlara, savaşa katılan alayların sancaklarına, Erzurum ve Sivas kongrelerine katılanlara, İstiklâl Madalyası Kanunu adlı özel bir yasaya göre verilen madalyadır.

Şeref Aylığı kimlere verilir?

Olimpiyat veya Dünya şampiyonalarında takım olarak birinci olan amatör sporcuların milli takım teknik direktör ve antrenörlerine 40 yaşını doldurmaları veya 40 yaşını doldurmamalarına rağmen @ oranında engelli olmaları halinde sporcu şeref aylığı bağlanmaktadır.

Kırmızı şeritli İstiklal Madalyası kimlere verilir?

Dört çeşit İstiklal madalyası vardır.
  1. Kırmızı-Yeşil Şeritli İstiklal Madalyası (Meclis ve cephede başarı gösterenlere verilir)!
  2. Beyaz Şeritli İstiklal Madalyası (Cephe gerisinde mücadeleye katılanlara verilir)!
  3. Kırmızı Şeritli İstiklal Madalyası (Cephede savaşa katılanlara verilir)!
Daha fazla öğe...

İstiklal Madalyası nedir kimlere verilir?

'dan tarihine kadar süren Kurtuluş Savaşı'nda, bizzat kıt'ası başında kahramanlık ve fedakarlık gösteren devlet büyükleri, amirler, subaylar, milli ordu kahramanları ve cephe gerisinde büyük mücadele verenlere 66 sayılı Kanun gereğince İstiklal Madalyası verilmiştir.

Şeref aylığı ne demektir?

Şeref aylığı, İstiklal Madalyası sahibi Türk vatandaşları ile Kore Savaşı'na katılmış Türk vatandaşlarına verilen ve miktarı kanun ile belirlenmiş maaştır.

2021 gazilik maaşı ne kadar?

Asker Gazi Maaşı: 3.500 TL. 15 Temmuz Gazileri: 2.579 – 3.658 TL. Kıbrıs Gazi Maaşları 2021: 500 TL.

Gazi çocuğu maaş alabilir mi?

Yetimlere ise herhangi bir koşulda aylık bağlanmıyor. Buna göre, Kore gazisinin vefatı halinde aylığı, çalışmasa ve herhangi bir geliri olmasa da kızına bağlanmaz.

Milli Mücadele döneminde kırmızı şeritli istiklal madalyasına layık görülen kişi kimdir?

Bundan önce tarihli kararıyla Kırmızı-Yeşil şeritli İstiklâl Madalyası ile ödüllendirilenler şunlardır; Miralay Ali Bey (Kılıç) (Gaziantep)

Beyaz şeritli İstiklal Madalyası ne demek?

İnebolu Mavnacılar Loncasına verilen bu beyaz şeritli altın madalya ve berat, kayıkçıların şahsında tüm İnebolu halkına verilmiş bir madalyadır. ...

Gazi vefat ederse eşi maaş alır mı?

Aylık almakta iken vefat eden gazinin eşi, Primsiz Ödemeler Genel Müdürlüğü Ödemeler Daire Başkanlığına taahhütname ile başvurur. Gazilere ve Eşlerine Tanınan Seyahat Hakları: ... İstiklal Savaşı, Kore Savaşı ve Kıbrıs Barış Harekatı Gazilerinin dul eşleri de aynı haklardan yararlanırlar.

Gazi maaşlarına zam var mı?

15 temmuz şehit yakınları ve gazi maaşlarına yüzde 50 zam yapıldı. 1000 liralık aylık ödeme 1.500'e çıkarıldı. Dini bayramlarda 1000'er lira, Temmuz ayında 1500 lira destek verilmesi kararlaştırıldı. ... 2020 yılı Nisan ayından bugüne kadar 15 Temmuz şehit yakınları ve gazilerine aylık biner liralık destek sağlanıyordu.