Kahramanmaraş'ın en meşhur yemeği nedir?

İçindekiler:

  1. Kahramanmaraş'ın en meşhur yemeği nedir?
  2. Kahramanmaraş'ın ekşili çorbası nasıl yapılır?
  3. Maraş çorba kaç kalori?
  4. Kahramanmaraş'ın hangi tatlısı meşhur?
  5. 1 kase yoğurt çorbası kaç kalori?
  6. Afşinin Neyi Meşhur?

Kahramanmaraş'ın en meşhur yemeği nedir?

Kahramanmaraş'ın yöresel yemekleri arasında yer alan eli böğründe yemeği, bir kebap çeşididir. Kuzu etiyle hazırlanan eli böğründe, közlenmiş domates, kızarmış patates ve biber eşliğinde sunulur. Maraş'ın sık sık tüketilen yemeklerinden biri de sömelek köftesidir.

Kahramanmaraş'ın ekşili çorbası nasıl yapılır?

Ekşili Kahramanmaraş Çorbası Tarifi Hazırlanışı Kaynayan çorbaya yıkanıp incecik doğranmış semizotunu, zeytinyağı ve sarımsağı ilave edin. Kuru nane, pul biber ve yeterince tuz katın. Son olarak, sumak ekşisi ya da limon suyunu ekleyip karıştırın. 10 dakika pişirip ocaktan alın ve sıcak sıcak servise sunun.

Maraş çorba kaç kalori?

Maraş usulü ev yapımı tarhana çorbası kaç kalori diye araştırma yapıyorsanız, işte karşınıza çıkacak sonuçlar: Yarım su bardağı kadar Maraş tarhanası 75 gramdır ve 252 kaloriye sahiptir. Klasik su bardağı ölçüsündeki kuru tarhana ise 504 kalori içerir.

Kahramanmaraş'ın hangi tatlısı meşhur?

Kahramanmaraş'ın En Meşhur Tatlısı: Kahramanmaraş'ta tadabileceğiniz birbirinden lezzetli tatlılar bulunuyor. Bunların en başında elbette meşhur Maraş dondurma. Bununla birlikte un sucuğu, kırma, pestil sucuğu, çullama, Maraş kıvrımı ve hatun tatlısını deneyebilirsiniz.

1 kase yoğurt çorbası kaç kalori?

Yoğurt Çorbasının 100 gramında 74 kcal kalori, ayrıca 1 Kepçe yani 120 gram Yoğurt Çorbasında 89 kalori bulunmaktadır. Yoğurt çorbası, yoğurt, pirinç, nane ile yapılan bir çorbadır. Kalsiyum, fosfor, B grubu vitaminleri açısından iyi bir kaynaktır. 1 dilim ekmek yerine 1 kepçe yoğurt çorba tüketebilirsin.

Afşinin Neyi Meşhur?

Afşin ilçesinde Selçuklular Döneminde Eshab-ı Keyf mağarasının yanına bir külliye yapılmıştır. Bir tepe üzerinde yer alan külliye; camii, kervansaray ve birçok küçük yapıdan oluşmaktadır. 13. Yüzyıldan kalan bu yapılar bölgenin en önemli turizm merkezidir.