Vergi levhasını kimler alır?

İçindekiler:

  1. Vergi levhasını kimler alır?
  2. E devlet vergi numarası nasıl alınır?
  3. Interaktif vergi dairesinden vergi levhası nasıl alınacak?
  4. Yeni vergi levhası ne zaman çıkar?
  5. Her vatandaşın vergi numarası var mıdır?

Vergi levhasını kimler alır?

Kimler Vergi Levhası Almalıdır? Gelir vergisi mükellefleri: ... Zirai kazanç sahipleri (Gelir Vergisi Kanununun 52. maddesinin altıncı fıkrasında sözü edilen yazıhaneyi açmış olanlar) Serbest meslek erbabı ve adi ortaklık, kolektif ve adi komandit şirket şeklindeki işletmelerde her bir ortak.

E devlet vergi numarası nasıl alınır?

E-devlet internet adresine tıkladıktan sonra açılan ekranda bulunan bilgi formunu doldurmanız gerekmektedir. Adınız, soyadınız, baba adınız, doğum yeri ve doğum yılı bilgilerinizi sisteme girdikten sonra açılan ekrandan vergi kimlik numarası alınabilir.

Interaktif vergi dairesinden vergi levhası nasıl alınacak?

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB)'nın, www.gib.gov.tr 'de adresine girin. Ana sayfada yer alan e-İşlemler menüsünden İnternet Vergi Dairesi (intvrg.gib.gov.tr ) ya da İnteraktif Vergi Dairesi (ivd.gib.gov.tr) sayfasına girin. Şifre ve kullanıcı kodu ile giriş yapın. Sorgulamalar bölümünden e-Vergi Levhası Oluştur'u seçin.

Yeni vergi levhası ne zaman çıkar?

Mükelleflerin internet vergi dairesinden bizzat kendileri veya 3568 sayılı Kanun uyarınca yetki almış olup bağımsız çalışan serbest muhasebeci, serbest muhasebeci mali müşavir veya yeminli mali müşavirleri (meslek mensupları) aracılığıyla, gelir vergisi mükellefleri için (kazancı basit usulde tespit edilenler dâhil) 1 ...

Her vatandaşın vergi numarası var mıdır?

tarihinden itibaren ise tüm işlemlerde TC vatandaşı gerçek kişiler için vergi kimlik numarası olarak yalnızca TC kimlik numarası kullanılacak.