PRP etkisi kaç günde belli olur?

İçindekiler:

  1. PRP etkisi kaç günde belli olur?
  2. PRP sonrası duş alınır mı?
  3. PRP etkili mi?
  4. PRP tedavisi kaç seans yapılır?
  5. PRP cilt tedavisi sonrası nelere dikkat edilmeli?
  6. Yumurtalık PRP sonrası nelere dikkat edilmeli?

PRP etkisi kaç günde belli olur?

Yapılan bilimsel çalışmalarda PRP uyguaması sonrası 2 haftada klinik cevabın gözlendiği ve bu cevabın 2-3 ay sürdüğünü görmekteyiz. Uygulamadan hemen sonra ciltte sağlıklı bir parlaklık ortaya çıkar.

PRP sonrası duş alınır mı?

Yan etkilerin minimum düzeye indirilmesi için enjeksiyon alanının hassasiyetle temiz tutulması gerekmektedir . PRP tedavisi sonrasında ilk gün banyo yapılmaması ve alanı güneşten mutlaka korumak gerekir.

PRP etkili mi?

PRP, saç tedavisinde de başarılı sonuçlar elde edilmesini sağlamaktadır. Özellikle saç dökülmesinde hastaların oldukça etkin sonuçlar aldığı belirlenmiştir. PRP işlemi sırasında hastanın kendi kanı alınıp, bir aletten geçirilir.

PRP tedavisi kaç seans yapılır?

PRP seansları genellikle 2 hafta aralıklarla uygulanır. Kişinin ihtiyacına ve hastalığına göre ortalama 3-8 seans olacak şekilde planlanır. Saç dökülmesi ve cilt gençleştirme için mezoterapi ile kombine edilebilir. Seanslar tamamlandıktan sonra yılda 1-2 kez olmak üzere enjeksiyonlara devam edilebilir.

PRP cilt tedavisi sonrası nelere dikkat edilmeli?

Yüz bölgesine yüz PRP sonrasında ilk 24 saat makyaj yapılmamalıdır. Ayrıca sıcak duş, hamam, yoğun güneş ve solaryumdan da uzak durulmalıdır. Ek olarak kan basıncınızı artırabilecek olan pilates, vücut geliştirme, yoğun spor aktiviteleri ve yoga yapmaktan da kaçınmanız gerekiyor.

Yumurtalık PRP sonrası nelere dikkat edilmeli?

PRP uygulaması sonrasında dikkat edilmesi gereken ekstra bir şey bulunmamaktadır. PRP uygulamasının 3-4 ay içerisinde etkilerini göstermektedir. Ancak tüp bebek tedavisinde yeni bir uygulama olduğu için henüz daha uzun vadeli etkileri bilinmemektedir.