Cikolata kisti nedir cocuga engel mi?

İçindekiler:

  1. Cikolata kisti nedir cocuga engel mi?
  2. Çikolata kistleri ağrı yapar mı?
  3. Çikolata kisti olanlar bebek sahibi olabilir mi?
  4. Çikolata kisti ilerlerse ne olur?

Cikolata kisti nedir cocuga engel mi?

Halk arasında çikolata kisti gebeliğe engel mi? sorusunun cevabı evet çikolata kisti gebeliği engellemektedir. Avrupa üreme derneği ve birçok ulusal sağlık otoritesi 4 cm in üstünde büyüklükteki kistlerin, laparoskopik olarak kist kapsülü ile birlikte çıkarılmasının doğal gebelik şansını artırdığını bildirmiştir.

Çikolata kistleri ağrı yapar mı?

Hafif derecede olan çikolata kistleri, şiddetli ağrılara yol açabilirken, çikolata kisti ileri evrelerde olan hastalarda herhangi bir ağrı görülmeyebilir. Ancak sancıların erken başlaması ve uzun sürmesi, hastalığının ilerlediğine işaret edebilir.

Çikolata kisti olanlar bebek sahibi olabilir mi?

Boyutları 1 cm ila 15 cm aralığında olan çikolata kistleri, şiddetli sancılara, yumurtalıklarda, tüplerde veya rahimde yapışıklığa neden olabilir. Bu kistlerin varlığı, hamile kalmayı zorlaştırabilir ya da tersi senaryoda var olan kistlerin alınmasının ardından hastalar, hamile kalabilir.

Çikolata kisti ilerlerse ne olur?

Fallop tüplerindeki çikolata kisti odakları dış gebelik riskini 6 katına çıkarmaktadır. Ayrıca kisti ilerlemesine bağlı olarak dış gebelik, infertilite (kısırlık) ve en ciddi etkisi olarak yumurtalıkların kaybı söz konusu olabilir.