Kartepe nerede hangi ilde?

İçindekiler:

  1. Kartepe nerede hangi ilde?
  2. Kartepe yüksekliği ne kadar?
  3. Kocaeli Kartepe nasıl bir yer?
  4. Kartal kaya nereye bağlı?
  5. Kartepe Dağı kaç metre?

Kartepe nerede hangi ilde?

İşte gözde tatil bölgesi ile ilgili bilinmesi gereken bazı detaylar… Geçtiğimiz yıllarda İzmit'e bağlı olan Kartepe şu anda Kocaeli'nin bir ilçesi olarak biliniyor. Kartepe İlçesi Sarımeşe, Köseköy, Uzunçiftlik, Balaban, Uzuntarla, Eşme, Acısu, Maşukiye, Derbent, Arslanbey ve Suadiye beldelerinin birleşimiyle olmuştur.

Kartepe yüksekliği ne kadar?

10 m Kartepe/Rakım

Kocaeli Kartepe nasıl bir yer?

Kocaeli Platosu üzerinde bulunan ilçe, kayak ve kış turizmi bakımından gelişmiştir. Sapanca Gölü'nün güney batı kıyısında yer almakta olup, tabiat içerisinde bir tatil bölgesidir. Marmara Bölgesi'nin Uludağ'dan sonra en çok tercih edilen kış tatili yeridir.

Kartal kaya nereye bağlı?

Kartalkaya, Bolu ilinin doğu tarafında Köroğlu Dağları'nda bir kayak merkezidir. Türkiye'nin sayılı kayak merkezlerindendir. Grand Kartal Otel, Kartal Otel, Dorukkaya Otel ve Golden Key Kartalkaya her kış kayakseverleri ağırlamaktadır.

Kartepe Dağı kaç metre?

1.602 m Kel Tepe/Yükseklik Hacıyakup Çayırı Kartepe Zirvesi - Kocaeli Kartepe, Samanlı Dağları ve Kocaeli'nin en yüksek (1602 m.) noktası Zirve Noktasından Bursa Uludağ'ı ve tüm samanlı silsilesini gözlemek İzmit Körfezi ve Sapanca Gölü'nü kuş bakışı seyretmek olası.