Mashup ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Mashup ne demek TDK?
  2. Mashup yapmak ne demek?
  3. Mahsup hukukta ne demek?
  4. Mahsuben ödeme ne demek?
  5. Mahsup hangi dil?
  6. Mansuben ne demek?
  7. Mashup kimdir?
  8. 6661 mahsup tutarı ne demek?
  9. KDV mahsup etmek ne demek?
  10. Mahsuben hesaptan para cekme ne demek?
  11. Mahsup dönemi ne demek?
  12. Doğalgaz faturasında mahsup ne demek?
  13. MEF ul ne demek?
  14. Mecrur ne demek?
  15. Bili bende klibi nerede çekildi?
  16. Bılı bende nerede çekildi?
  17. 6661 sayılı kanun nedir?
  18. 6661 ne demek?

Mashup ne demek TDK?

Mashup ne demek TDK? sf. esk. Hesap edilmiş, hesaba geçirilmiş.

Mashup yapmak ne demek?

Mashup (ayrıca mesh, mash up, mash-up, blend veya bootleg olarak da bilinir), genellikle bir şarkı şeklinde, önceden kaydedilmiş iki veya daha fazla şarkıyı bir araya getirerek, bir şarkının vokalini diğerinin müziğinin üzerine sorunsuz bir şekilde yerleştirerek oluşturulan ve temponun en iyi şekilde akışının ...

Mahsup hukukta ne demek?

Ceza Hukukunda Mahsup Nedir? (TCK m.63) Ceza hukukunda mahsup, hüküm kesinleşmeden önce kişi özgürlüğünün kısıtlanması sonucunu doğuran tüm haller nedeniyle geçirilen sürelerin mahkum olunan cezadan indirilmesini ifade etmektedir (TCK m.63).

Mahsuben ödeme ne demek?

Mahsup edilen, alacağı olanın borcunu tahsil etmesi anlamına gelmektedir. Borcun alacak tutarından düşülerek tahsilatını gerçekleştirme işlemine mahsup etme denmektedir.

Mahsup hangi dil?

Mahsup kelimesi Arapça kökenlidir.

Mansuben ne demek?

MANSUPMANSUB 1. Dikilmiş, konmuş, nasbedilmiş. 2. Bir makāma, bir mevkiye getirilmiş, memur olarak tâyin edilmiş, memûriyette bulunan.

Mashup kimdir?

Birbirinden bağımsız parçaları bir araya getirerek yapılan çalışmaya mashup denir.

6661 mahsup tutarı ne demek?

6661 sayılı Kanun'da mahsup tutarı, yasalar tarafından sağlanan teşvik tutarının cari dönem veya geçmiş dönem SSK prim borçlarına saydırılması yani mahsup edilmesi olarak bilinir.

KDV mahsup etmek ne demek?

Tahakkuk eden : Satırdaki vergi türü için tahakkuk eden tutardır. Mahsup edilen : Satırdaki işlem için ödenen vergi tutarıdır. Ödenecek olan : Ödenecek olan vergi tutarıdır. Vadesi : Satırdaki işleme ait ödemenin yapılması gerekli son tarihtir.

Mahsuben hesaptan para cekme ne demek?

Bir borcun kısmen ya da tamamen, parayla ya da ayni olarak kapatılması.

Mahsup dönemi ne demek?

Mahsup süresi, avansın verildiği veya kredinin açıldığı güne, son ayda tekabül eden günün mesai saati bitiminde; sürenin bittiği ayda avansın verildiği veya kredinin açıldığı güne tekabül eden bir gün yok ise, süre o ayın son gününün mesai saati bitiminde sona erer.

Doğalgaz faturasında mahsup ne demek?

Mahsuplaşma, Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretimi Yönetmeliği'ne göre “belirli bir zaman dilimi içinde gerçekleşen, üretim ve tüketimin birbirinden düşülmesi sonucu kWh cinsinden net üretim veya net tüketim değerinin bulunması işlemi” olarak tanımlanıyor.

MEF ul ne demek?

MEF'UL. 1. İşlenmiş, yapılmış, kılınmış.

Mecrur ne demek?

1. Çekilmiş, sürüklenmiş. 2. dilb. Arapça gramere göre son harfinin harekesi esre olup “ı, i” şeklinde okunan (kelime); “Harf-i cerle mecrur.” “İzâfetle mecrur.”

Bili bende klibi nerede çekildi?

Söz ve müziği Özlem Güneykaya, düzenlemesi Mustafa Ceceli'ye ait parçaya, Seçkin Süngüç yönetmeliğinde Çatalca'da klip çekildi. İki gün süren çekimlerde, tüm pandemi kuralarına uyuldu.

Bılı bende nerede çekildi?

Şarkının video klibinin yönetmenliğini Kemal Doğulu üstlenirken, video klip boyunca müzisyene 20 kişilik oyuncu ekibi eşlik etmiştir. Şarkının video klibi Bağdat Caddesi'nde çekilmiştir.

6661 sayılı kanun nedir?

Asgari ücretin yaklaşık yüzde 30 artmasıyla birlikte aynı oranda artan işveren maliyetinin bir kısmının Devlet tarafından desteklenmesi kararı alınmıştı. Konuya ilişkin düzenleme tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 6661 sayılı Kanunla 5510 sayılı Kanuna eklenen geçici 68 inci maddeyle yapıldı.

6661 ne demek?

6661 sayılı Kanun'da mahsup tutarı, yasalar tarafından sağlanan teşvik tutarının cari dönem veya geçmiş dönem SSK prim borçlarına saydırılması yani mahsup edilmesi olarak bilinir.