Savaş uçakları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Savaş uçakları nelerdir?
  2. Dünyanın en iyi savaş uçakları hangisi?
  3. F-16 lar ne zaman çıktı?
  4. F 35 avcı uçağı mı?
  5. Ilk f16 türkiyeye ne zaman geldi?

Savaş uçakları nelerdir?

Avcı uçakları kendi aralarında sınıflara ayrılırlar: hava üstünlük uçakları genelde tek kişilik, hızlı, yüksek irtifalı uçaklardır (Mig 25, Su 27, F-14A, F-15C); hücum uçakları, 15-25 ton arası tek motorlu ateş gücü yüksek uçaklardır (F-16C, Mırage 2000, Mig 29, F-18C, Mig 23, F-15C); hücum destek uçağı (çok ağır silah ...

Dünyanın en iyi savaş uçakları hangisi?

1) LOCKHEED MARTİN F-35 YILDIRIM II Kimse F-35'in en gelişmiş ve en yetenekli savaş jetlerinden biri olduğunu inkâr etmiyor. İlk varyantları her türlü sorunla kuşatılmışken, ABD bu uçağı geliştirmek için milyarlarca dolar harcadı ve birçok test yapıldı.

F-16 lar ne zaman çıktı?

Takvimler 'i gösterdiğinde Türk havacılığı için tarihi bir gün yaşanıyordu… Montajının tamamı Türkiye'de yapılan ilk F-16, Hava Kuvvetleri Komutanlığına teslim edildi.

F 35 avcı uçağı mı?

F-35, tek motorlu, ses üstü hızda, hayalet özellikli, çok amaçlı bir avcı uçağı ailesidir.

Ilk f16 türkiyeye ne zaman geldi?

Projenin uçaklarından ilki, General Dynamics'in Forth Worth tesislerinde, 17 Temmuz 1987'de teslim edilmiş ve “D” konfigürasyonundaki bu uçak pilot eğitimlerinde kullanılmıştır. Türk Havacılık ve Uzay Sanayiinde üretilen ilk uçak ise 'de gökyüzü ile buluşmuştur.