Yeni ehliyetler ne zaman değişecek?

İçindekiler:

  1. Yeni ehliyetler ne zaman değişecek?
  2. Yeni ehliyet nasıl alınır 2020?
  3. Yeni ehliyet için nereye başvurulur?
  4. Diploması olmayan ehliyet alabilir mi?
  5. Yeni ehliyet geçerlilik süresi nerede yazar?

Yeni ehliyetler ne zaman değişecek?

"01.01.2016 tarihinden önce düzenlenmiş olan eski sürücü belgelerinin yeni tip sürücü belgeleri ile değiştirilmesi sürecinde vatandaşlarımızın başvuru yoğunluğundan kaynaklı yaşayabilecekleri mağduriyetlerin önüne geçilmesi amacıyla; Eski sürücü belgelerinin değiştirilme süresi Bakanlığımızca 31.12.2022'ye kadar ...

Yeni ehliyet nasıl alınır 2020?

Yeni tip sürücü belgeleri tarihinden itibaren verilmeye başlanmıştı. Ehliyeti yenilemek için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Alo 199 Çağrı merkezinden ya da randevu.nvi.gov.tr web portalı üzerindeki sürücü belgesi Randevu Sisteminden randevu alınabiliyor. Randevusuz giderek de yeni sürücü belgesi alınabiliyor.

Yeni ehliyet için nereye başvurulur?

Sürücü belgesi başvuruları sürücü sertifikasının alındığı yere bakılmaksızın yetkilendirilen herhangi bir nüfus müdürlüğüne şahsen başvuru yapılarak alınır.

Diploması olmayan ehliyet alabilir mi?

Ehliyet almak için lise mezunu olmak şart ? Hayır şart değil. Öğrenci belgesi yeterlidir. Eğitimine devam edenler veya ellerinde en düşük ilkokul diplomaları olmayanlar okudukları kurumdan alacakları öğrenci belgeleriyle ehliyet için başvuru yapabilirler!

Yeni ehliyet geçerlilik süresi nerede yazar?

Yeni sürücü belgelerinde yukarıda bahsettiğimiz gibi 4 numaralı alanda bu bilgiler bulunur. 4a ehliyet veriliş tarihi, 4b ise ehliyet bitiş tarihidir. Eski ehliyetlerde ise ehliyet belge numarasının hemen altında yer alan kısımda sürücü belgesinin verildiği ve belgenin geçerliliğinin dolacağı tarih yazmaktadır.