Mersin ATAŞ Rafinerisi kapandı mi?

İçindekiler:

  1. Mersin ATAŞ Rafinerisi kapandı mi?
  2. Ataş Petrol Rafinerisi kimin?
  3. Batman Petrol Rafinerisi ne zaman kuruldu?
  4. Ataş A Ş kimin?
  5. Ilk petrol rafinerisi ne zaman kuruldu?
  6. Avrasya Tuneli kim Isletiyor?
  7. Türkiye'de rafineri nerelerde var?

Mersin ATAŞ Rafinerisi kapandı mi?

7 Haziran 2004 tarihinde ATAŞ'ta üretim durduruldu. Rafinerinin 42 yıllık üretimden sonra kapatılmasıyla Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 24 ilde hane halkı ve sanayi tesisleri akaryakıt sıkıntısı ile karşı karşıya kaldı.

Ataş Petrol Rafinerisi kimin?

ATAŞ, BP, Shell ve Turcas Petrol A.Ş'nin ortaklığı olan bir kuruluştur.

Batman Petrol Rafinerisi ne zaman kuruldu?

1955 Batman Rafinerisi/Kuruluş Türkiye'nin ilk rafinerisi olma özelliğini taşıyan Batman Rafinerisi, 1955 yılında Batman'da, yıllık 330 bin ton ham petrol işleme kapasitesiyle kurulmuştur.

Ataş A Ş kimin?

ATAŞ, BP, Shell ve Turcas Petrol A.Ş'nin ortaklığı olan bir kuruluştur.

Ilk petrol rafinerisi ne zaman kuruldu?

Türkiye'de ilk kurulan rafineri Romanya'dan getirilen petrolü işleyen, Beykoz'a kurulan Boğaziçi Rafinerisidir (1930). Raman'da petrol bulunmasıyla kapanmış olan Boğaziçi rafinerisi parçalarından Raman Rafinerisi kurulmuştur. 1945 yılında kurulan tesis günde 200 ton petrol işlemekteydi.

Avrasya Tuneli kim Isletiyor?

Avrasya Tüneli İşletme İnşaat ve Yatırım A.Ş. (ATAŞ), 2009 yılında Avrasya Tüneli'ni gerçekleştirmek üzere kuruldu. ATAŞ, Avrasya Tüneli Projesi'nin finansman, inşaat ve yaklaşık 25 yıl boyunca işletmesinden sorumludur. Türkiye'den Yapı Merkezi ve Güney Kore'den SK Ecoplant şirketleri, ATAŞ'ın iki eşit ortağıdır.

Türkiye'de rafineri nerelerde var?

Türkiye'de de pek çok petrol rafinerisi bulunmaktadır. Bunlar sırasıyla; ATAŞ, batman rafinerisi, star rafineri, Tüpraş İzmir rafinerisi, Tüpraş İzmit rafinerisi, Tüpraş Kırıkkale rafinerisi olarak sayılabilir. Türkiye üzerinde ilk kurulan rafineri; Beykoz ilçesinde bulunan Boğaziçi rafinerisidir.