Malzemenin mekanik özellikleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Malzemenin mekanik özellikleri nelerdir?
  2. Polimer nedir ve örnekleri?
  3. Polimer nedir ne işe yarar?
  4. Polimerler monomerlerin özelliklerini gösterir mi?
  5. Polimerler dayanıklı mı?
  6. Kevlar doğal polimer midir?
  7. Ipek doğal bir polimer midir?

Malzemenin mekanik özellikleri nelerdir?

Başlıca mekanik özellikler:

  • Çekme / basma (tensile /compression)
  • Sertlik (hardness)
  • Darbe (impact)
  • Kırılma (fracture)
  • Yorulma (fatigue)
  • Sürünme (creep)

Polimer nedir ve örnekleri?

Polimerler çoksayıda molekülün kimyasal bağlarla düzenli bir sekilde bağlanarak oluşturdukları yüksek Molekül ağırlıklı bileşiklerdir. “Poli” Latince bir sözcük olup çok sayıda anlamına gelir. Polimerler “monomer” denilen birimlerin bir araya gelmesiyle oluşmaktadır. Buna basit bir örnek olarak “Polistren” verilebilir.

Polimer nedir ne işe yarar?

moleküllerin kimyasal bağlarla bağlanması sonucu oluşan yüksek molekül ağırlıklı maddelerdir. Günümüzde polimerik malzemeler çok yaygın bir kullanım alanına sahiptir. PVC, naylon ve teflon polimerik malzemelere verilebilecek en basit örneklerdir. Plastik ve kauçuk malzemelerin tümü polimer esaslıdır.

Polimerler monomerlerin özelliklerini gösterir mi?

Monomer; polimerik madde içinde tekrar eden en küçük moleküldür. Monomerin kimyasal ve fiziksel özellikleri elde edilen polimerin karakteristik özelliklerini belirler. ... Polimer zinciri üzerinde bulunan atomların türleri aynıdır. Polimer zincirin üzerinde bulunan atomların türleri farklıdır.

Polimerler dayanıklı mı?

Polimerler kimyasallara karşı çok dirençli olabilir: Evlerimizde bulunan plastik ambalajlı temizlik sıvılarını göz önünde getirdiğinizde kimyasalların cilde veya gözlere teması halinde yada yutulduğunda ne olacağını açıklayan uyarı etiketlerini anımsayın, termosetler bu kimyasallara karşı son derece dayanıklıdır.

Kevlar doğal polimer midir?

Kevlar. Kevlar, amin ve asit klorürlerin tepkimesi sonucu elde edilen sentetik bir polimerdir.

Ipek doğal bir polimer midir?

Polimerler doğada da bulunuyor. Örneğin DNA ve RNA doğal polimerlerden. İpek, yün, tırnaklarımız ve saçlarımız da birer polimer yapısı. İnsan yapımı polimerlere kısaca plastik diyoruz.