Cimere hangi konular şikayet edilir?

İçindekiler:

  1. Cimere hangi konular şikayet edilir?
  2. Cimere nasıl şikayet edilir?
  3. Cimer sonucunu nasıl öğrenebilirim?
  4. Cimer başvurusu kaç günde sonuçlanır?
  5. Cimer başvuru takibi nasıl yapılır?
  6. Bimer'e Yapılan şikayetler kaç günde sonuçlanır?
  7. Cimer ne için kullanılır?

Cimere hangi konular şikayet edilir?

CİMER, vatandaşların özel ya da devlet kurumları ile ilgili istek, öneri ve şikayetlerini bildirdikleri dijital bilgi merkezidir. Son yıllarda faaliyete geçen CİMER'in kullanım oranında büyük bir yükselme meydana geldi. Vatandaşların kanıtlarına dayan tüm şikayetleri ile alakalı olarak somut adımlar atılıyor.

Cimere nasıl şikayet edilir?

CİMER - T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi. Acil Sağlık Yardımı ve Acil İhbarlarınız için Lütfen 112 veya 155'i arayınız. E-Devlet ile başvuru yapmak için tıklayınız.

Cimer sonucunu nasıl öğrenebilirim?

CİMER başvurularının sonuçlarını öğrenmek için iki yol izlenebilir. Bunlardan ilki CİMER'in numarası olan Alo 150 üzerinden bilgi almaktır. İkinci yol ise https://www.turkiye.gov.tr/cimer-basvuru-sorgulama adresine giriş yaparak başvuru sonucunuzu inceleyebilirsiniz.

Cimer başvurusu kaç günde sonuçlanır?

Vatandaşlarımıza yaptıkları başvuruların sonucu veya yapılmakta olan işlemin durumu hakkında en geç 30 gün içinde gerekçeli olarak cevap verilmektedir. Bilgi Edinme Hakkı Kanununa göre yapılan başvurularda ise bu süre 15 iş günü olarak belirlenmiştir.

Cimer başvuru takibi nasıl yapılır?

CİMER'e yapmış olduğunuz başvurular sistem tarafından otomatik olarak üretilen başvuru numarası ile takip edilebilmektedir. Aynı zamanda bu linkten daha kolay ve zahmetsiz bir şekilde https://www.cimer.gov.tr/ CİMER şikâyet başvurularınızı sorgulayabilirsiniz.

Bimer'e Yapılan şikayetler kaç günde sonuçlanır?

Türk vatandaşlarının ve Türkiye'de ikamet eden yabancıların kendileri ve kamu ile ilgili dilek ve şikâyetleri konusunda yetkili makamlara yaptıkları başvuruların sonucu veya yapılmakta olan işlemin durumu hakkında dilekçe sahiplerine en geç otuz gün içinde gerekçeli olarak cevap verilir.

Cimer ne için kullanılır?

CİMER (Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi), yurttaşların talep, ihbar ve şikâyetlerini doğrudan cumhurbaşkanlığına iletebilmesi amacıyla 2015 yılında kurulan bir web servisidir. ... CİMER'e telefon ve mektupla da başvuru yapılması mümkündür.