Badminton servis nasıl atılır?

İçindekiler:

  1. Badminton servis nasıl atılır?
  2. Badmintonda servis ne zaman başlar?
  3. Spin vuruş nedir?
  4. Backhand vuruş nedir?
  5. Forent vuruş nedir?

Badminton servis nasıl atılır?

Teklerde servis atanın sayısının çift veya tek olmasına göre, sahanın sağından veya solundan servis atılır. Çiftlerde ise, genellikle sağ bölgede bulunan oyuncu servis atmaya başlar ve servis hakkı eşine geçinceye kadar sahanın hem sağ hem de sol tarafından servise devam eder.

Badmintonda servis ne zaman başlar?

Oyuncular kendi bölgelerinde yerlerini aldıkları zaman, servis kullanan oyuncunun raketinin öne doğru ilk hareketi servis atışının başlangıcı kabul edilir. Karşılayan oyuncu hazır olmadan servis atışı yapılamaz. Ancak servisi karşılayan oyuncu, servisi karşılamak için hamle yaparsa hazır olduğuna hükmedilecektir.

Spin vuruş nedir?

Teniste spin, ciddi bir masa tenisi oyuncusu ile en alt seviye bir oyuncu arasındaki en büyük fark. Ciddi oyuncular spini hem servislerinde hem de top gidiş gelişlerindeki vuruşlarında, topu kontrol etmek ve rakibe hata yaptırmak amacıyla kullanırlar. ... Eğer top geriye doğru dönerek gidiyorsa bu bir kesmedir.

Backhand vuruş nedir?

Backhand. Backhand vuruşunda geriye iki elle raket çekilir. raket geriye çekildikten sonra yüzü karşıyı göstermelidir. rakt çekilirken dizler paralel bir biçimde hafif kırılmalıdır. topa dizin biraz önünde raket iki elle vurulmalıdır.

Forent vuruş nedir?

Forhand güçlü elle yapılan vuruştur, bacaklar paralel pozisyondayken kol arkaya doğru gerilir ve raketin tutulduğu elle aynı tarafın diz hizasından topa doğru hamle yapılır. Vuruş yapan elin parmakları kort yönüne bakar.