Gerontoloji uzmanı ne iş yapar?

İçindekiler:

  1. Gerontoloji uzmanı ne iş yapar?
  2. Gerontolog nasıl olunur?
  3. Gerontoloji ne anlama gelir?
  4. Gerontoloji kavramı nedir?
  5. Geriatri ve gerontoloji uzmanlığı nedir?

Gerontoloji uzmanı ne iş yapar?

Gerontologlar çalıştıkları yerlerdeki hizmete ihtiyaç duyan yaşlı insanlara yardımcı olur, hayat kalitelerini iyileştirmeye çalışır, refah seviyelerini yükseltmeye çalışır, rahat ve güvenilir bir ortam yaratırlar ve yaşlı bireylerin yaşamlarını daha mutlu ve huzurlu olarak geçirmelerine yardımcı olur.

Gerontolog nasıl olunur?

Gerontolog olmak için ülkemizde ilk kez 2009 yılında ortaya çıkan ve şu anda birkaç üniversitede bulunan dört yıllık "Gerontoloji" bölümünden mezun olmak gerekir. Gerontologlar, tıbbi bilimlerden hukuka, istatistikten biyolojiye, psikoloji ve personel yönetimine kadar birçok farklı dalda eğitim alır.

Gerontoloji ne anlama gelir?

Gerontoloji veya jerontoloji (Antik Yunanca γέρων (géron), “ihtiyar” + λόγος (lógos), “ilim”) yaşlanmanın ve yaşlılığın bilimi anlamına gelmektedir . ... Gerontoloji interdisipliner bir bilim dalıdır, yani farklı bilim dallarında yaşlanma ve yaşlılık incelenmektedir.

Gerontoloji kavramı nedir?

Gerontoloji interdisipliner bir bilim dalıdır, yani farklı bilim dallarında yaşlanma ve yaşlılık incelenmektedir. Teorik çalışmaların yanı sıra gerontoloji aynı zamanda uygulamalı bir bilim koludur. Öncelikle yaşlıların yaşam koşullarını iyileştirme hedefi takip edilmektedir.

Geriatri ve gerontoloji uzmanlığı nedir?

Yaşlıların sağlık sorunlarının tanı ve tedavisi ile ilgilenen tıp dalı geriatridir. Gerontoloji,yaşlanma ve yaşlılığın bedensel,psişik,sosyal,tarihsel ve kültürel yönlerinin tarifi,açıklaması ve modifikasyonu ile ilgilenmektedir.