Kastamonu Cide nerede denize girilir?

İçindekiler:

  1. Kastamonu Cide nerede denize girilir?
  2. Kastamonu Cide denize girilir mi?
  3. Abana da nerede denize girilir?
  4. Cide'nin denizi nasıl?
  5. Gideros Koyu denize girilir mi?
  6. Kastamonu'da en güzel deniz nerede?
  7. Gideros Koyu derin mi?
  8. Abana da denize girilir mi?
  9. Inebolu'da nerede denize girilir?
  10. Gideros Koyu yüzülür mü?
  11. Gideros koyunda ne yenir?
  12. Kastamonu Bozkurt ilçesi denize yakın mı?
  13. İnebolu'da denize girilir mi?
  14. Ineboluda denize girilir mi?
  15. Kastamonu deniz kenarında mı?
  16. Kastamonu Cide'de ne yenir?
  17. Cide'de ne var?
  18. Cideden Gideros koyuna nasıl gidilir?

Kastamonu Cide nerede denize girilir?

Cide Gideros Koyu : Arkeolojik ve tabii sit alanı, doğal güzelliğe sahiptir. Plajı Ayrıca İnebolu, Abana, Doğanyurt, Cide, Çatalzeytin İlçelerinin sahillerinde yat turizmi için uygun koylar bulunmaktadır.

Kastamonu Cide denize girilir mi?

Cide, Kastamonu'nun popüler ve turistik ilçelerinden biridir. Sahil kıyılarında, irili ufaklı birbirinden güzel ve denize girmeye elverişli pek çok koy ve plaj bulunmaktadır. Özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında şehir dışından çok sayıda yerli ve yabancı turist ilçeye tatil amaçlı gelmektedir.

Abana da nerede denize girilir?

Abana'da denize girmek için çoğunlukla Hacıveli Köyü Kumsalı tercih ediliyor.

Cide'nin denizi nasıl?

Cide'nin denizi tipik Karadeniz'dir. Bazen çarşaf gibi olduğu günler olsa da genelde dalgalıdır. ... Merkezdeki halk plajı ve denizi kum, diğer yerler çakıl.

Gideros Koyu denize girilir mi?

Türkiye'nin En Güzel Sahilleri / Kastamonu – Cide – Kytoros (Gideros) ... Kastamonu'da denize giriliyor mu/ Elbette! Gideros koyu muhteşem bir manzara ve deniz keyfi sunuyor.

Kastamonu'da en güzel deniz nerede?

Kastamonu'nun en temiz plajları, Abana Plajı ve Ginolu Plajı'dır. Doğa ile Karadeniz'in buluştuğu Hacıveli Plajı ve Özlüce Plajı, Sakinlik ve huzurlu Boyranaltı Plajı, Cide Halk Plajı ve Evrenye Kadınlar Plajı Kastamonu'nun plajlarından bazılarıdır.

Gideros Koyu derin mi?

Gideros Koyu 'nda kamp Gideros gerçekten de enteresan bir doğal oluşum. Koyun ortaya çıkmasını sağlayan iki nokta uzaktan bakıldığında neredeyse birbirine değecekmiş gibi duruyor. İşte o alanda su oldukça derin.

Abana da denize girilir mi?

Karadeniz kıyısında olan plaj genellikle Temmuz ve Ağustos aylarında tercih edilmektedir. Temiz deniz suyuna sahip olması, Abana Plajı'nı tercih edilir kılmaktadır. Karadeniz'in ormanlarının da yer aldığı Abana Plajı, maviyle yeşilin buluştuğu ender yerlerden biridir.

Inebolu'da nerede denize girilir?

İnebolu'da denize girebileceğiniz birbirinden güzel plajlar bulunmaktadır. Başta İnebolu Boyranaltı Plajı olmak üzere; Evrenye Kadınlar Plajı ve Özlüce Plajı, ilçenin en gözde ve en çok tercih edilen plajları arasında yer almaktadır. İnebolu Boyranaltı Plajı, İnebolu'nun Boyranaltı Mahallesi'nde yer almaktadır.

Gideros Koyu yüzülür mü?

Gideros Koyu, manzaradan bakınca bir göle benziyor. Ancak dar bir boğazdan denize açılıyor. ... Kastamonu'nun Cide ilçesi sınırlarındaki Gideros Koyu bugün, tekneyle durup dinlenmek, yüzmek, balık tutmak, doğa tatili yapmak ve kamp kurmak için tercih ediliyor.

Gideros koyunda ne yenir?

Gideros Koyu Yeme İçme Gideros Koyu denince akla ilk olarak balık geliyor. Buraya gittiğiniz zaman taze tutulmuş çeşit çeşit balığı yeme şansınız bulunuyor. Ayrıca ilçe merkezine de gidecek olursanız Kastamonu'nun yöresel tatlarına şans tanımalısınız.

Kastamonu Bozkurt ilçesi denize yakın mı?

İlçe, Kastamonu ilinin kuzeyinde ve Karadeniz kıyısında yer alır. İlçe merkezi denizden 2 km içeride Ezine Çayı vadisinde kurulmuştur. Kuzeyde Karadeniz ve Abana, güneyde Küre ve Devrekani, doğuda Çatalzeytin, batıda ise İnebolu ilçeleri ile çevrili olup, yüzölçümü 296 km² rakım ise 30 metredir.

İnebolu'da denize girilir mi?

Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde bulunan Evrenye Kadınlar Plajı, kadınların özel olarak yüzebileceği bir plajdır. İnebolu'nun merkezine 12 km uzakta bulunan plaj bazı yerlerde kumla bazı yerlerde de taşla kaplı sahil yapısına sahiptir. Kumsal kısmının sonlandığı yer ormanlık alanla birleşmektedir.

Ineboluda denize girilir mi?

Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde bulunan Evrenye Kadınlar Plajı, kadınların özel olarak yüzebileceği bir plajdır. İnebolu'nun merkezine 12 km uzakta bulunan plaj bazı yerlerde kumla bazı yerlerde de taşla kaplı sahil yapısına sahiptir. Kumsal kısmının sonlandığı yer ormanlık alanla birleşmektedir.

Kastamonu deniz kenarında mı?

Kastamonu Karadeniz'e 170 km'lik bir sahil şeridi bulunan ve bu noktada ülkemizin Karadeniz'e en geniş sahili olan ilidir. Bu sahil şeridi üzerinde Kastamonu'nun, Cide,Doğanyurt, İnebolu, Abana, Bozkurt ve Çatalzeytin olmak üzere 6 ilçesi bulunmaktadır.

Kastamonu Cide'de ne yenir?

Cide'nin Meşhur Yemekleri
  • Malak. Köle hamuru diye de adlandırılan malak yemeği, Kastamonu ile birlikte anılan ancak Cide yöresine ait bir yemek türüdür. ...
  • Manca. Cide'ye özgü olan bu meze türü daha çok Kastamonu ile anılmaktadır. ...
  • Dikenucu. ...
  • Ispıt. ...
  • Isırgan Çorbası ...
  • Armut Ballandırması

Cide'de ne var?

Cide'de Gezilecek Yerler
  • Gideros Koyu. ...
  • Loç Vadisi. ...
  • Kerempe Feneri. ...
  • Karakadı Köyü ...
  • Rıfat Ilgaz Müzesi. ...
  • Valla Kanyonu. ...
  • Ilıca Şelalesi. ...
  • Kastamonu Arkeoloji Müzesi.
Daha fazla öğe...

Cideden Gideros koyuna nasıl gidilir?

Cide ilçe merkezine 11 kilometre uzaklıkta bulunan Gideros Koyuna; Karayoluyla gelmek isteyenler, Bolu – Gerede arasında Yeni Çağ Yolundan Devrek – Bartın Yolunu kullanabilirler. Gideros Koyuna İnebolu – Cide arasındaki yoldan da ulaşılır. Karadeniz sahil yolundan devam edilerek ulaşabilirsiniz.