Kalbimiz tam olarak nerede?

İçindekiler:

  1. Kalbimiz tam olarak nerede?
  2. Kalbimiz hangi taraftadır?
  3. Kalbimiz hangi tarafta sağ mı sol mu?
  4. Kalp ne tarafta sağda mı solda mı?

Kalbimiz tam olarak nerede?

Kalp, bir pompa gibi, kanı dokulara dağıtma görevi gören, yoğunlukla kas ve bağ dokusundan oluşan, yaklaşık yumruk büyüklüğünde bir organdır. Kalp göğüs kafesinin altında, diyaframın üzerinde akciğerlerin arasında sol tarafa biraz daha yakın bir konumdadır.

Kalbimiz hangi taraftadır?

Kalp farklı kas gruplarından oluşmuş ve göğüs boşluğunda yer alan bir organdır. Ancak bilinenin aksine kalp tam olarak sol tarafta yer almaz. Göğsün sol kısmında ve göğüs çizgisinin hizasında, biraz solda olacak şekilde konumlanmış durumdadır.

Kalbimiz hangi tarafta sağ mı sol mu?

Yani tam göğsümüzün ortasında. Ancak sol tarafa doğru büyümüş, oksijen açısından zengin kanı vücuda pompalayan kalbin sol alt odacığı diğer odacıklardan daha kuvvetli ve büyük olduğu için, aynı zamanda kalp atışı da sol taraftan hissedildiği için çoğu insan kalbin tamamını sol tarafta zanneder.

Kalp ne tarafta sağda mı solda mı?

Çünkü vücudumuzun içinde her şey çok farklı: Kalp, dalak ve pankreas solda, safra kesesi ve karaciğer sağda... Hatta akciğer gibi çift organlar da sağ ile sol arasında morfolojik farklılıklar sergilerler: Sağ akciğer için üç lob ve sol için de iki lob. Bağırsak da sürekli aynı yönde dolandığından yanaldır.