Trol ağı nasıl çalışır?

İçindekiler:

  1. Trol ağı nasıl çalışır?
  2. Trol ağı ne işe yarar?
  3. Trol operasyonu nedir?
  4. Trol ağları nedir?
  5. Troll ne demek?

Trol ağı nasıl çalışır?

Kapısız trol ağlarının çalışma prensibi ise, iki tekneyle çekilen trol ağlarının, ağı her iki taraftan da çeken tekneler vasıtasıyla kapanmasının sağlanmasıdır. Bilhassa denizin dibinde yaşayan dip balıkları ve aynı bölgedeki eklembacaklıların (karides türü vb.) avlanmasında kullanılmaktadır.

Trol ağı ne işe yarar?

Trol ağları, yelkenli gemilerden bu yana kullanılan av araçlarıdır. ... Günümüzde kullanılan trolleri Kapılı (tek gemi ile çekilen) troller ve Kapısız (iki gemi ile çekilen) troller olarak iki gruba ayırabiliriz. Trol gemileriyle balık avlamaya ise "Trollemek" ismi verilir.

Trol operasyonu nedir?

Dip trolü ağları deniz dibini sürütme yöntemi ile yapılır ve trol ağının kurşun yakası deniz dibini tarayarak ilerlediğinden, dipteki kayalıklara, oyuklara yumurta bırakan canlıların yuvalarını bozmaktadır. Deniz ekosistemi içinde çok önemli yeri olan deniz çayırlarını da tahrip etmektedir.

Trol ağları nedir?

Trol ağları, yelkenli gemilerden bu yana kullanılan av araçlarıdır. ... Trol gemileriyle balık avlamaya ise "Trollemek" ismi verilir. Kapılı trollerde ağın yatay açılımı kapılar aracılığıyla sağlanırken iki tekneyle çekilen trol ağlarında ağı her iki yandan çeken tekneler tarafından sağlanır.

Troll ne demek?

Trollemek kelimesi de sosyal medyada sıklıkla kullanılan bir kelimedir. Trollemek ciddi olunması gereken bir konuda, ortamda veya herhangi bir platformda olayı ciddiye almadan alaycı bir tavırla şakalaşmak manasına gelmektedir. Troll yapmak da trollemek ile aynı anlamı taşımaktadır.