Keki kalıptan nasıl çıkarırız?

İçindekiler:

  1. Keki kalıptan nasıl çıkarırız?
  2. Kalıpta Mozaik kek nasıl yapılır?
  3. Keki kalıptan ne zaman çıkarılır?
  4. Kek kalıbına yapışmaması için ne yapmalıyız?
  5. Kek piştikten sonra üstü kapatılır mı?
  6. Kek kalıbı margarinle yağlanır mı?

Keki kalıptan nasıl çıkarırız?

Kekinizi fırından aldıktan sonra bir tabağın üzerine ters çevirin ve üzerine nemli bir bez koyun. Çıkarır çıkarmaz nemli bir bezin üzerine de koyabilirsiniz. Bu şekilde de rahatlıkla çıkacaktır. Bu işlemi yaparken kenarlardan bir bıçak yardımıyla hafifçe yapışan yerleri ayırmaya da gayret edin.

Kalıpta Mozaik kek nasıl yapılır?

Mozaik Kek (Kalıpta) Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Öncelikle yumurta ve şekeri kıvamına gelene kadar mikserle çırpın.
  2. Üzerine süt ve sıvı yağı alıp tahta kasıkla karıştırıyoruz.
  3. Un, kabartma tozunu vanilyayı ekleyip bir daha karıştırıyoruz.
  4. Kalıbımızı yağlayıp hafiften un serpiyoruz.
Daha fazla öğe...

Keki kalıptan ne zaman çıkarılır?

Soğumaya bıraktığınız kek kalıbını 10 dakika sonra kenarlarına hafif bıçak sokarak hava almasını sağlamalısınız. Fakat burada çok dikkatli olun. Bıçakla kek kalıbının içine hava girmesini sağladığınız zaman artık her şey hazırdır. Keki ters çevirip kalıptan kolayca çıktığını görebilirsiniz.

Kek kalıbına yapışmaması için ne yapmalıyız?

Keklerin Kalıba Yapışmasını Önlemek En uygun yağlama yöntemi; bir kaseye alınacak sıvı yağın, bir fırça yardımı ile kalıba sürülmesidir. İyice yağlanan kalıbı, bir elinizle tutup, diğer elinizle bir tutam un alınız. Elinizdeki unu, kalıba doğru serpiniz.

Kek piştikten sonra üstü kapatılır mı?

Kek fırına konulunca ilk 20-25 dakika fırın kapağı kesinlikle açılmamalıdır. Kekin üzeri fazla kızarmaya başlarsa hemen folyo örtün. Kek fırının alt gözünde pişirmeye başlanmalıdır. Daha sonra pişmesine göre üste alınabilir.

Kek kalıbı margarinle yağlanır mı?

Tüm yağlanmış kalıp, ince bir tabaka şeklinde, unlanmış olmalıdır. Daha sonra, kek hamurunuzu, yavaşça kalıba dökebilirsiniz. İkinci yöntem ise; kek kalıbın bu sefer margarin ile yağlanmasıdır. Margarinden, parmaklarınızla bir parça alınız ve kek kalıbının her yerine dikkatlice sürünüz.