Erkekler HPV için hangi doktora gitmeli?

İçindekiler:

  1. Erkekler HPV için hangi doktora gitmeli?
  2. Kondilom tedavisi ne demek?
  3. Spermde siğil neden olur?
  4. Kondilom kanser yapar mı?
  5. Siğil ve kondilom aynı mı?
  6. Rahim ağzı aşısı nereden yapılır?
  7. Her siğil kanser midir?
  8. HPV kadınlarda kanser yapar mı?

Erkekler HPV için hangi doktora gitmeli?

Erkekler ise genel cerrahi, üroloji, cildiye veya kadın doğum uzmanlarına gitmelidirler. Kadın doğum uzmanları özellikle cinsel yolla bulaşan bir hastalık olduğundan eş tedavisi de uygulayabilmektedir. Ancak bazı cinsel organda siğil tedavisinde doktor değişimi yaşanabilir.

Kondilom tedavisi ne demek?

Kondilomların tedavisi için siğillerin türü ve boyutu da oldukça önemlidir. Kondilom tedavisinde krem, Koterizasyon (yakma) Kriyoterapi (dondurma) ve cerrahi işlem yöntemleri uygulanmaktadır. Genellikle son yıllarda dondurma işlemleri yerine Koterizasyon (yakma) işlemi tercih edilmektedir.

Spermde siğil neden olur?

Spermde siğil virüsü DNA'sı ilk defa 1989 yılında penislerinde siğili olan hastalarda saptanmıştır. Sperm de mitotik aktivitesi yani çoğalma kapasitesi yüksek bir hastadır ve siğil virüsünün bulaşma kapasitesinin yüksek olduğu bir hücre grubudur. Siğil virüsü DNA'sı spermin başında yani akrozomunda yer alıyor.

Kondilom kanser yapar mı?

HPV virüsü vücuda girdikten sonra dönem dönem alevlenmeler ile ortaya çıkabilmektedir. HPV (Human papilloma virüsünün) genital siğil veya kondilom denen lezyonlara yol açabilir. Kadında ve erkekte çıktığı bölgeye göre kanser oluşumuna sebep olabilir.

Siğil ve kondilom aynı mı?

İsmini son zamanlarda sıklıkla duyduğumuz HPV virüsü, mutlaka tedavi edilmesi gereken bir virüs çeşididir. Kondilom ise hpv virüsünün yol açtığı genital bölgede yer alan genital siğillerin adıdır. Cinsel ilişki ile geçen ve bulaşıcı olan bu virüslere kondilom adı verilmektedir.

Rahim ağzı aşısı nereden yapılır?

HPV aşısı İstanbul, Ankara, İzmir, Kayseri, Antalya, Bursa, Diyarbakır ve diğer çoğu şehirde hastanelerde yapılır. Her ne kadar HPV aşısını bir yan etkisi bulunmasa da olası bir alerjik reaksiyona karşı HPV aşısının hastanelerde yapılması daha sağlıklıdır.

Her siğil kanser midir?

Evet siğil virüsü kansere sebep olur. Aslında bu soruyu hangi siğil virüsü kansere sebep olur? şeklinde sormak daha doğru olur, çünkü siğil virüsünün bir çok tipi var ve bazıları kanserle direkt olarak ilişkili bulunmuştur. Siğil Human Papilloma Virüs (HPV) denen bir virüs gurubunun sebep olduğu bir cilt hastalığıdır.

HPV kadınlarda kanser yapar mı?

Human Papilloma Virüs (HPV) enfeksiyonu en sık rastlanan cinsel yolla bulaşan hastalıklar arasında yer alıyor ve kadınlarda en sık görülen 4. kanser olan serviks yani rahim ağzı kanserine neden oluyor.