Sosyoloji mezunları hangi kurumlarda çalışabilir?

İçindekiler:

  1. Sosyoloji mezunları hangi kurumlarda çalışabilir?
  2. Sosyoloji bölümü mezunları ne kadar maaş alır?
  3. Sosyoloji Bölümü Mezunu Ne öğretmeni olabilir?
  4. Sosyologlar insan kaynaklarında çalışabilir mi?

Sosyoloji mezunları hangi kurumlarda çalışabilir?

Sosyoloji bölümü mezunları, kamu ve özel sektör kurumlarında istihdam edilebilir. Özel şirketlerin insan kaynakları bölümlerinde, medya kuruluşlarında, araştırma şirketlerinde; Adalet, İçişleri, Aile ve Sosyal Politikalar, Sağlık Bakanlıkları ve benzeri kurumlarda uzman, proje yöneticisi ve sosyolog olarak çalışabilir.

Sosyoloji bölümü mezunları ne kadar maaş alır?

Yeni mezun olmuş bir sosyolog işe girerken genellikle asgari ücretle özel sektörde bulabiliyor. Fakat kamuda çalışan bir sosyolog ise, 4.000 TL ile 6.000 TL arasında maaş alıyor.

Sosyoloji Bölümü Mezunu Ne öğretmeni olabilir?

Sosyoloji Bölümünden mezun olan öğrencilerin Felsefe Grubu Öğretmeni olarak atanabilmeleri için Talim Terbiye Kurulunun almış olduğu karara binaen Felsefeden 16 Kredi, Psikolojiden 16 Kredi, Mantıktan 8 Kredi ders almaları gerekir.

Sosyologlar insan kaynaklarında çalışabilir mi?

İnsan kaynaklarında öncelikli olarak İnsan Kaynakları bölümleri olmak üzere, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerine bağlı tüm bölümler, Psikoloji, Sosyoloji, İletişim Bölümleri, Mühendislik Fakültelerinden özellikle Endüstri Mühendislikleri olmak üzere diğer tüm mühendislik bölümlerinden mezun olanlar çalışabilir.