Fizibilite çalışmalarının amaçları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Fizibilite çalışmalarının amaçları nelerdir?
  2. Fizibilite nedir ne amaçla kullanılır?
  3. Teknik etüd kapsamına giren konular nelerdir?
  4. Etüd ve Proje Giderleri Nelerdir?
  5. Ekonomik fizibilite nedir?
  6. Fizibilite çalışmasını kim yapar?
  7. Fizibilite desteği nedir?
  8. Işletmenin tanımı nedir?

Fizibilite çalışmalarının amaçları nelerdir?

Bir fizibilite çalışmasının en temel amacı; bir yatırım fikrinin tüm yönleri ile incelenip, ilgili veri ve bilgiler eşliğinde, kapsamlı analiz ve değerlendirmeler yapılarak nihai karar vericilerin en doğru kararı almalarına yardımcı olmaktır.

Fizibilite nedir ne amaçla kullanılır?

Çünkü fizibilite raporu projenin ekonomik, teknik ve hukuki açıdan etkinliğini araştırır, ortaya bu konularla ilgili bilimsel gerçekler koyar. Öncelikle projenin gerçekten hayata geçirilip geçirilemeyeceğini belirler, sonra da seçilen kriterleri sağlayıp sağlayamadığını değerlendirir.

Teknik etüd kapsamına giren konular nelerdir?

Teknik etüdün kapsamına giren konuların başlıcaları şunlardır:

  • ürünün teknik dizaynının belirlenmesi.
  • Üretim yöntemi ve teknoloji seçimi; seçimin gerekçesi, elde ediliş biçimi (lisans, satınalma, ortak girişim), alternatif teknolojiler ve maliyetleri.

Etüd ve Proje Giderleri Nelerdir?

-Etüt ve proje giderleri: Yatırıma ait etüt ve proje çalışmaları ile ilgili ekonomik ve teknik araştırma masrafları ile yatırım dönemi işletmeye alma sırasında ihtiyaç duyulacak kontrolörlük, müşavirlik,eğitim ve benzeri konularda yapılacak harcamalar bu kalemde dikkate alınır4.

Ekonomik fizibilite nedir?

Ekonomik fizibilite ise proje tamamlandıktan sonra ilgili ürün veya hizmetlerin proje ekonomik ömrü süresince zaman içinde değişebilecek hacim ve fiyatlar ile hangi alıcılara satılabileceği ve tedarik koşulları ile maliyetleri üzerine bir öngörü çalışması.

Fizibilite çalışmasını kim yapar?

Fizibilite çalışmasını tarafsızca yürüten ve tüm verilere dayalı bir şekilde sonuç elde eden kişiler, “Fizibilite Uzmanı” olarak tanımlanır.

Fizibilite desteği nedir?

Fizibilite Desteği Nedir? Ajansın, bölgenin kalkınması ve rekabet gücü açısından önemli fırsatlardan yararlanılmasına, bölge ekonomisine yönelik tehdit ve risklerin önlenmesine, bölgenin yenilik ve girişimcilik kapasitesinin geliştirilmesine yönelik projelerin fizibilite çalışmalarına doğrudan verdiği mali destektir.

Işletmenin tanımı nedir?

1. İşletmenin Tanımı: İşletme, üretim faktörlerini planlı ve sistemli bir şekilde bir araya getirerek mal ya da hizmet üretimi amacı güden üretim birimine denir.