Rahim içinde polip nedir?

İçindekiler:

  1. Rahim içinde polip nedir?
  2. Kadında polip nedir?
  3. Polip ilaçla tedavi edilir mi?
  4. Rahimde polip kendiliğinden düşer mi?
  5. Polip kanaması nasıl olur?
  6. Polip alındıktan sonra ağrı olur mu?
  7. Polip kanaması ne kadar sürer?

Rahim içinde polip nedir?

Rahim polipleri, rahimin iç astarı olan endometriumda ortaya çıkan büyümelerdir. Bu nedenle, bazen endometrial polipler denir. Rahim polipleri, endometrial dokunun aşırı büyümesiyle oluşur.

Kadında polip nedir?

Rahim polipleri rahmin iç duvarına rahim boşluğuna uzanan büyümelerdir. Uterusun (endometriyum) astarındaki hücrelerin aşırı büyümesi, aynı zamanda endometriyal polipler olarak da bilinen rahim poliplerinin oluşumuna yol açar.

Polip ilaçla tedavi edilir mi?

Pek çok kadında görülen poliplerin ilaçla tedavi edilmesi mümkün değil. Gerekmedikçe 1-1.5 santimin altındaki poliplere müdahale edilmesini önermiyoruz... Başka sorunlar görülüyorsa doktor size yol gösterecektir.

Rahimde polip kendiliğinden düşer mi?

Rahimde polip kendi kendine yok olabiliyor olsa da, belirtilerin ilerlemesiyle birlikte tedavi şart hale gelmektedir.

Polip kanaması nasıl olur?

Rahim içi endometrial polipler düzensiz kanama , ara kanaması, kahverengi lekelenme, adet kanamasının artması , ilişki sonrası kanama gibi belirtilere yol açabilir. Bu nedenle halsizlik yorgunluk gibi kanamanın artması ile ilişkili şikayetlere neden olur.

Polip alındıktan sonra ağrı olur mu?

Erken tanı ve tedavinin uygulandığı durumlarda polip tedavileri hiç bir sorun oluşturmadan tedavi edilebilir. Polip tedavisi yapıldıktan sonra kanama, ağrı, kısırlık, adet düzensizliği ve cinsel ilişki sonrası oluşan ağrı ve kanama şikayetleri kaybolacaktır.

Polip kanaması ne kadar sürer?

Polip operasyonundan sonra birkaç gün az az lekelenme tarzında kanamalarınız olabilir. Ancak yoğun bir kanama oluştuğunda, ya da kanama ve lekelenme 7 ila 8 günden fazla sürerse muhakkak doktorunuza başvurmanız gerekmektedir. Bu operasyon sonrasında ilk adet kanaması genelde 30-40 gün sonra olabilir.