Microsoft Office uzantıları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Microsoft Office uzantıları nelerdir?
  2. Word 2010 dosya uzantısı nedir?
  3. Wordpad programında bir belge kaydedilirken varsayılan dosya uzantısı nedir?
  4. Microsoft Word dosya uzantısı nedir?
  5. Xls dosyası nasıl açılır?
  6. MS Excel dosya uzantısı nedir?

Microsoft Office uzantıları nelerdir?

docx, . xlsx ve . pptx gibi XML tabanlı dosya biçimlerini kullanılmaktadır. Bu biçimler ve dosya adı uzantıları, Microsoft Word, Microsoft Excel ve Microsoft PowerPoint için geçerlidir.

Word 2010 dosya uzantısı nedir?

DOCX dosya uzantısı 2007 ve 2010 kendi sürümünde Microsoft Corporation tarafından geliştirilen Microsoft Word ile ilgilidir Bu yeni belge biçimi de dosya uzantıları olarak aynı amaca sahip . doc ve . docm sırasıyla. Açık kullanan XML biçimlendirme ve kullanır ZIP birden çok belge için sıkıştırma dosyaları.

Wordpad programında bir belge kaydedilirken varsayılan dosya uzantısı nedir?

txt dosyaları olarak kaydedilebilir biçimlendirilmemiş ASCII metin olan txt küçük dosya boyutlarında belgeler.

Microsoft Word dosya uzantısı nedir?

Uzun bir zamandan beri Microsoft Word, varsayılan dosya türü olarak DOC'u kullanıyor. Aslında Microsoft DOC uzantısı, 2006 yılına kadar tescilli bir format olan . WORD uzantısının zamanla yerini aldı ve yaygınlaştı.

Xls dosyası nasıl açılır?

xls uzantılı dosyalar Excel programında açılabilirler. Excel programını kullanarak . xls uzantılı dosyaları açmak için yapılması gereken dosya üzerine çift tıklamaktır. Bu şekilde direkt olarak seçilen dosya Excel programında açılacaktır.

MS Excel dosya uzantısı nedir?

Dosya uzantısı, bilgisayar sistemindeki dosya ve uygulamaların hangi program veya işletim sistemiyle çalıştığını gösteren takılar. Dosyaların uzantıları, dosya isminden nokta (.) ile ayrılır. Örneğin; Microsoft Office üzerinden kaydedilen bir Excel dosyasının adının sonunda ".xls" takısı olur.