Gebelikte kanama ne zaman tehlikeli?

İçindekiler:

  1. Gebelikte kanama ne zaman tehlikeli?
  2. Gebeliğin ilk haftalarında kanama normal mi?
  3. 6 haftalıkken kanama olur mu?
  4. 12 haftada yerleşme kanaması olur mu?
  5. 5 haftada kanama normal mi?

Gebelikte kanama ne zaman tehlikeli?

HAMİLELİKTE HANGİ KANAMALAR TEHLİKELİDİR? Hamilelikte kahverengi kanama, ilk haftalarda lekelenme tarzında olduğu takdirde normal karşılanır. Asıl korkulması gereken açık kırmızı renkli kanamalardır. Kırmızı renkli vajinal kanaması hamileliğin ilk 3 aylık sürecinde normal bir bulgu olarak değerlendirilmez.

Gebeliğin ilk haftalarında kanama normal mi?

Hamileliğin özellikle ilk haftalarında kahverengi leke tarzı kanamalar sık görülür. Bu yüzden hamileliğin ilk aylarında leke gelmesi normal sayılır. Asıl korktuğumuz açık kırmızı renkli kanamadır. Vajinal kanama ilk üç aylık dönemde normal bir bulgu değildir. Fakat hamilelikte tüm gebelerin %20'sinde görülebilir.

6 haftalıkken kanama olur mu?

Gebelik 6-8 haftalar arasındayken ise yumurtalıklardan salgılanan progesteron hormonunun salgısının bebeğe devir edilmesi esnasında bir "plasental shift (devir teslim) kanaması" görülebilir. Sıklıkla ağrısız ve hafif olan bu kanama anne adayının panik olmasına neden olur, ancak her şey yolunda seyreder..

12 haftada yerleşme kanaması olur mu?

Birçok gebe kadında ilk 12 haftada vajinal lekelenme ya da gebelikte kanama olabilir. Cinsel ilişki sonrası rahim ağzı kanaması görülebilir.

5 haftada kanama normal mi?

Bazı anne adaylarında gebeliğin 5. haftasında kanama meydana gelebilir. Ufak tefek kanamalar ile lekelenmeler bu hafta içerisinde normal olsa da, yine de doktorunuza haber vermeniz ve muayene olmanız gereklidir.