Zambak çiçeğinin bakımı nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Zambak çiçeğinin bakımı nasıl yapılır?
  2. Lilyum çiçek nasıl yetiştirilir?
  3. Lilyum çiçeği neden solar?
  4. Evde lilyum çiçeğinin bakımı ve yetiştirilmesi nasıl yapılır?
  5. Çiçeklerin kuruyan yaprakları kesilir mi?
  6. Hangi ayda yapraklar sararır?
  7. Yapraklar neden kırmızı olur?
  8. Zambak çiçeği neden solar?
  9. Zambak nerede durmalı?

Zambak çiçeğinin bakımı nasıl yapılır?

Zambak Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?
  1. Zambak çiçeğinin düzenli olarak sulanması gerekir. Toprağı sürekli nemli olmalıdır.
  2. İki günde bir sulanabilir.
  3. Ancak sıcak yaz günlerinde sulama sıklığı ve miktarını arttırmakta fayda vardır. Bununla birlikte aşırı sulama bitkinin ölmesine neden olabilir.

Lilyum çiçek nasıl yetiştirilir?

Lilyum çiçeği, güneş ışığını doğrudan ve dik şekilde almayacağı bir yerde durmalıdır. Bulunduğu ortam filtrelenmiş gün ışığı alacak şekilde aydınlık olmalıdır. Günde 3 saat kadar güneş almasında herhangi bir sakınca yoktur. Ekilen soğan yetiştirilirken belirli aralıklarla bitkiye besin takviyesi verilmelidir.

Lilyum çiçeği neden solar?

Lilyum İçin İdeal Isı ve Işık Lilyumun en verimli şekilde yetiştirilmesi için bulunduğu ortamın 21-25 derece olması gerekir. Ortamın bir anda 15 derecenin altına düşmesi çiçeğinizin solmasına sebep olur, bu sebeple ortam sıcaklığının optimal düzeyde olduğundan emin olmalısınız.

Evde lilyum çiçeğinin bakımı ve yetiştirilmesi nasıl yapılır?

Lilyum çiçeğinin toprağının sürekli nemli kalması gerekir. Bu yüzden toprağı nemli olmasına rağmen standart sulama zamanları es geçilmemeli. Aşırı sulama ise çiçeğin solmasına sebebiyet verebilir, bu yüzden standart bir sulama sistemi uygulanmalıdır. Gün aşırı sulanması lilyum için idealdir.

Çiçeklerin kuruyan yaprakları kesilir mi?

İyice sarardıktan sonra kurumaya ya da çürümeye yüz tutmuş yaprakları da vakit geçirmeden kesmelisiniz. Yalnız, tam dipten kesmeyin. Kalan kısım nasılsa birkaç gün içinde düşecektir. Veya yavaş yavaş kurur.

Hangi ayda yapraklar sararır?

Bahar geldiği zaman tekrardan güneşin besinini alan bitkiler yeniden canlanır ve yeşerir. Güneşten alınan ışınlarla besin sağlayan bitkiler yapraklar açmaya başlar. Sonbahar ise güneşin yoksunluğundan ve besinsizlikten dolayı dökülür ve sararır.

Yapraklar neden kırmızı olur?

Ancak, sonbahar ve kış aylarında fotosentezin gerçekleşmesi için yeterli ışık ve su bulunmadığından yapraklardaki klorofil seviyesi azalır ve diğer renk pigmentleri açığa çıkmaya başlar. Bunlar; yapraklara sarı rengi veren ksantofil, turuncu rengi veren karotin ve kırmızı rengi veren antosiyanindir.

Zambak çiçeği neden solar?

Zambak yetiştirmek isteyenlerin dikkat etmesi gereken noktalar ise; Doğrudan güneş ışığını sevmeyen bir bitkidir. Bu nedenle güneşte çiçekleri solabilir. Çok soğuklarda kökleri zarar göreceği için soğuk havalarda dikkat edilmelidir.

Zambak nerede durmalı?

Zambak çiçeğinin (gelin çiçeği) ana vatanı Güney Amerika'dır. Besin bakımından zengin olan ancak yaz aylarında tamamen kuruyan bataklık toprakta yetişir.