Boğaz reflüsü olan ne yemeli?

İçindekiler:

  1. Boğaz reflüsü olan ne yemeli?
  2. Reflüsü olan kişiler kahvaltıda ne yemeli?
  3. Bogaz Reflüsünü ne tetikler?
  4. Reflüye hangi sebze iyi gelir?

Boğaz reflüsü olan ne yemeli?

Lifli gıdalar hem mide asidini azaltır hem de sindirimi kolaylaştırır. Dolayısıyla tüm sebzeler, yulaf ezmesi, meyveler, kuru meyveler lif bakımından zengin besinlerdir. Ayrıca hindi, tavuk ve balık eti mide asidini azaltır. Elma, armut, muz, kavun gibi asidik olmayan meyveler tercih edilmelidir.

Reflüsü olan kişiler kahvaltıda ne yemeli?

Reflü hastaları için kahvaltıda yenilecek proteinlerin de az yağlı olması veya az yağla pişirilmesi bu sebeple önerilir. Yağlı sosisler yerine, yağsız et türleri, az yağla pişirilmiş yumurta veya haşlanmış yumurta tercih edilebilir. Bitkisel bazlı yer fırstığı ezmesi, soya sosisi veya tofu da tüketilebilir.

Bogaz Reflüsünü ne tetikler?

Gıdalardan ise en fazla boğaz reflüsüne neden olan yiyecek ve içecekler; aşırı kahve içmek, alkollü içecekler, yağlı yiyecekler, asitli içecekler, hazır meyve suları, kakaolu ve çikolatalı yiyecekler, fazla salçalı ve baharatlı yiyecekler ve yağlı yiyecekler yapar.

Reflüye hangi sebze iyi gelir?

Sebzeler: Taze fasulye, brokoli, kuşkonmaz, karnabahar, yeşil yapraklı sebzeler, patates ve salatalık gibi sebzeler düşük yağ ve şeker içerdiği için mide asidini azaltmaya yardımcıdır.