Reflü olan bebekte ne yapmam lazim?

İçindekiler:

  1. Reflü olan bebekte ne yapmam lazim?
  2. Bebekte mide bulantisi neden olur?
  3. Reflüsü olan bebek nasıl uyutulur?
  4. Bebeklerde reflü geçer mi?

Reflü olan bebekte ne yapmam lazim?

Bebeği Beslenme Sırasında ve Sonrasında Dik Tutmak Bebeğin beslenme sırasında ve beslenme sonrası en az 30 dakika boyunca dik tutulması reflü gelişimini önleyebilir. Emerek beslenen bebeklerin de tam yatay pozisyon yerine baş bölümlerinin yukarıda olduğu bir eğimle beslenmesi reflü riskini azaltır.

Bebekte mide bulantisi neden olur?

Çocuklarda mide bulantısı ya da kusma, viral bir enfeksiyon, gıda zehirlenmesi, süt alerjisi, yol tutması, aşırı yemek yeme, beslenme, çocukta öksürme ile yüksek ateşin görüldüğü hastalıklar sebebiyle yaygın olarak görülebilir. Bulantı veya kusmanın zamanlaması nedenine işaret edebilir.

Reflüsü olan bebek nasıl uyutulur?

Bebeği sol yan pozisyonda yatırmak ve yatak başını yaklaşık 30 derece yükseltmek yararlı olacaktır. Eğer bebekte reflü şüphesi varsa bebek çok iyi takip edilmelidir. Bebekte kusma sıklıkları ve kilo artışı düzenli olarak gözlenmelidir.

Bebeklerde reflü geçer mi?

Bebeklerde görülen ve genellikle bir yaşa kadar kendiliğinden geçen reflü bir hastalık değildir. Ancak belirtiler 1-2 yaşın ötesinde devam ediyorsa ya da genel sağlığı bozan bulgular ortaya çıkmışsa hastalık olarak kabul edilir.