Lenf kanseri olan kişi ne kadar yaşar?

İçindekiler:

  1. Lenf kanseri olan kişi ne kadar yaşar?
  2. Lenfoma hastalığı nasıl bir hastalıktır?
  3. Lenf nodu kanser yapar mı?
  4. Lenfoma olup olmadığı nasıl anlaşılır?
  5. Lenfomada ölüm oranı nedir?

Lenf kanseri olan kişi ne kadar yaşar?

Lenfoma yaşam süresi de değişkendir. Hızlı seyirli lenfomalar tedavi edilmediğinde hasta aylar ya da haftalar içinde kaybedilebilir. Yavaş seyirli olanlarında ise hiç tedavi olmasa bile hasta uzun süre hatta 15-20 yıl yaşayabilir.

Lenfoma hastalığı nasıl bir hastalıktır?

Lenfoma, lenfatik sistemde ortaya çıkan bir grup kan kanseridir. Hastalık, genellikle lenf bezlerinden ve bazen de herhangi bir organdan köken alan heterojen bir grup kanser türüdür. Lenf bezi kanserleri Hodgkin ve Hodgkin Dışı Lenfoma olmak üzere iki alt tiptir.

Lenf nodu kanser yapar mı?

Lenf nodları (düğümleri), bir filtre gibi fonksiyon göstererek virüs ve bakterilerin vücutta yayılmasını engeller. Lenf sistemini oluşturan lenf hücreleri (lenfositler) kontrolsüz çoğalma eğilimine girmesi ile lenf kanseri gelişimine neden olabilir. Lenf kanserinin tıbbi adı lenfomadır.

Lenfoma olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Hekimler çeşitli kan testleri istemekle beraber esas tanı koydurucu olan lenf bezi biyopsisidir. Biyopsi ile alınan parçada lenfoma hücreleri görülürse tanı konmuş olur. Hastalığın hangi evrede olduğunun anlaşılabilmesi için kemik iliği biyopsisi ve değişik radyolojik tetkikler yapılır.

Lenfomada ölüm oranı nedir?

Dünya genelinde her sene 286.000 kişi Non-Hodgkin lenfoma tanısı almaktadır; hastaların %60'ı (38.000) erkek ve %40'ı (24.000) kadındır. Tüm dünyada her sene bu hastalığa bağlı olarak ortalama 161.000 ölüm olmaktadır.