Sezeryan sonra ağrı neden olur?

İçindekiler:

  1. Sezeryan sonra ağrı neden olur?
  2. Sezeryan ameliyatından sonra nasıl yatılır?
  3. Sezeryan sonrası karında sertlik ne zaman geçer?
  4. Sezeryan yarasına ne iyi gelir?
  5. Sezaryen dikiş yerinde şişme normal mi?
  6. Sezeryan dikiş yerine ne sürülür?

Sezeryan sonra ağrı neden olur?

Sezaryen ile doğum sonrasında oluşan ağrının başlıca nedeni her karın ameliyatında olduğu gibi cilt ve cilt altındaki kas, fasya gibi dokuların kesilmesinden kaynaklanmaktadır. Normal doğumda olduğu gibi sezaryenden sonra da rahim kanamayı durdurmak için kasılır, bu kasılmalar ağrıya neden olur.

Sezeryan ameliyatından sonra nasıl yatılır?

Sezaryen sonrası yatış pozisyonunuz karnınızdaki kesilere baskı yapmayacak şekilde olmalıdır. Doğumdan bir süre sonra sol tarafınıza yatık bir şekilde dizlerinizi hafif olarak kıvırarak yatabilirsiniz. Böylece daha kolay gaz çıkışı olmasını sağlayabilirsiniz.

Sezeryan sonrası karında sertlik ne zaman geçer?

Doğumdan sonra yuvarlak, sert bir kitle halinde karın bölgenizde elinize gelen rahminiz 10 gün sonra küçülür ve artık elinizle hissedemezsiniz.

Sezeryan yarasına ne iyi gelir?

Bu dönemde bol protein tüketmek yara izinin hızla iyileşmesi için çok önemlidir. Ayrıca vücudu nemlendirmek için günde en az 2,5 litre su tüketmek de büyük önem taşımaktadır. Yara izinin hızlı iyileşmesini sağlayacak diğer bir etken ise cildin kolajen ve elastin adı verilen iki protein üretiminin arttırılmasıdır.

Sezaryen dikiş yerinde şişme normal mi?

Dikişin atıldığı ilk zamanlarda dikiş sebebiyle ödem oluşabilir. Bu sebeple de dikiş atılan bölgede sertlik ve şişlik olması normal kabul edilir. Ancak aşırı şişlik var ise mutlaka doktorunuza danışmalısınız.

Sezeryan dikiş yerine ne sürülür?

SEZARYEN SONRASI DİKİŞ BAKIMI Enfeksiyon riski olabilecek hastada Baticon solüsyon veya Rif ampülle pansuman öneriyoruz. 10 gün sonrası dikişin estetik iyileşmesi için contractubex veya dermatix krem sabah akşam kesi yerine sürebilirsiniz.