Okey oyunu nasıl oynanıyor?

İçindekiler:

  1. Okey oyunu nasıl oynanıyor?
  2. Okey en kolay nasıl oynanır?
  3. Okey kaçtan düşer?
  4. Okeyde renkli taşlar hangileri?
  5. Yüzbir nasıl dağıtılır?
  6. 101 de kaç tane taş dağıtılır?

Okey oyunu nasıl oynanıyor?

İki defa beşerli taş dağıttıktan sonra, sağındaki oyuncuya beş taş, diğerlerine de 4 taş verir. Taşları alan oyuncular ıstakalarına taşları dizerler. Oyuncuların amacı, taşları sıralı veya eşli olarak dizmektir. Dağıtıcının sağındaki kişi taş çekmeden işine yaramayan bir taşı yere atar.

Okey en kolay nasıl oynanır?

En az 3 adet taş bir grup oluşturur. Sırası gelen oyuncu eğer bir önceki oyuncunun attığı taş işine yarıyorsa onu alır, aksi halde ortadan bir taş çeker. Bunun ardından da elindeki fazlalık taşı yine yanındakine atar. Okey'de elindeki 14 taşı ilk sıraya dizen oyuncu oyunu kazanmış olur.

Okey kaçtan düşer?

Okey'de elindeki 14 taşı ilk sıraya dizen oyuncu, veya 7 perle çifte taşlarıyla oyunu kazanmış olur. Elindeki 15. taşı, yere açılmış taşın üstüne koyarak oyunu bitirir. Elini bitirmek icin "bitti" butonuna tıklayan oyuncu oyunu bitirir. Elinizdeki taşlarla normal biterseniz, diğerlerinden -2 puan düşülür.

Okeyde renkli taşlar hangileri?

Renkli Okey oyunu standart olarak 4 kişilik oyuncuyla oynanır. Renkli Okeyde oyuncunun taşları dizmesi için ıstaka ismi verilen tabla bulunur. Kırmızı, siyah, mavi ve yeşil renklerinde 1'den 13'e kadar numaralı 2'şer setten oluşan toplam 106 tane taş bulunur.

Yüzbir nasıl dağıtılır?

Oyuna başlarken Oyuncular arasından bir oyuncunun dağıtıcı olarak belirlenmesinden sonra , dağıtıcı her oyuncuya 21 taş dağıtır ve kendine 22 taş alır. Geri kalan taşlar masada ters çevrilmiş şekilde dururken bir tane taş açık durur. Bu açık taş jokeri (OKEY taşını) belirler. Oyun saat yönünün tersine doğru oynanır.

101 de kaç tane taş dağıtılır?

Oyuncular arasından bir oyuncunun dağıtıcı olarak belirlenmesinden sonra , dağıtıcı her oyuncuya 21 taş dağıtır ve kendine 22 taş alır. Geri kalan taşlar masada ters çevrilmiş şekilde dururken bir tane taş açık durur. Bu açık taş jokeri (OKEY taşını) belirler. Oyun saat yönünün tersine doğru oynanır.