Bebekler durup dururken neden kusar?

İçindekiler:

  1. Bebekler durup dururken neden kusar?
  2. Çocuklar durup dururken neden kusar?
  3. 16 aylık bebek neden kusar?
  4. 15 aylık bebek neden kusar?
  5. Kusan bebekler için ne yapmalıyız?

Bebekler durup dururken neden kusar?

Doğum sırasında yutulan amniyon sıvısı ilk 24 saat içinde zararsız kusmalara neden olabilir. Yeni doğanda daha seyrek olarak böbreküstü bezi yetmezliğine ve idrar yolundaki oluşum bozukluklarına bağlı kusmalar da görülebilir. Bebeklerde özellikle sindirim sistemi enfeksiyonları en yaygın kusma nedenidir.

Çocuklar durup dururken neden kusar?

Çocukta bulantı ve kusmanın sebepleri çok çeşitlidir. İdrar yolu, üst solunum yolu enfeksiyonu, orta kulak iltihaplanması, menenjit gibi enfeksiyonlar kusmaya neden olabilir. Enfeksiyona bağlı olan kusmalarda çocuğun muayene edilerek gerekli tedavi verilmelidir.

16 aylık bebek neden kusar?

Bebeklerde daha sıklıkla görülen kusmanın, hafif bir soğuk algınlığı, gribal enfeksiyon, boğaz iltihabı, kulak iltihabı, bağırsak enfeksiyonu gibi basit enfeksiyon nedenlerine bağlı olabileceği gibi, böbrek, karaciğere ait enfeksiyonlar, menenjit, mide ülseri ve hatta beyin tümörleri gibi çok daha ağır hastalıklara ...

15 aylık bebek neden kusar?

Süt çocuklarında: Mide bağırsak iltihabı, reflü, yemek borusunda darlık gibi anatomik sorunlar, idrar yolu enfeksiyonu veya menenjit gibi enfeksiyonlar süt çocuklarında kusmaya neden olabilir. 2 yaş üstü olan çocuklarda: Mide bağırsak iltihabı, idrar yolu enfeksiyonu gibi enfeksiyonlar, zehirlenme, apandisit gibi ...

Kusan bebekler için ne yapmalıyız?

Bu durumda olan bebeği dik pozisyonda tutmak, eğer yatar pozisyonda ise sağ yanına çevirerek başını biraz yükseltmek gerekir. Bir yaşındaki bebekleri kucakta dik pozisyonda tutup başını öne eğmek ve karnına bir miktar destekte bulunmak, kusmuğun akciğere kaçmaması için alınacak bir tedbirdir.