Kürtaj için eş rızası şart mı?

İçindekiler:

  1. Kürtaj için eş rızası şart mı?
  2. Eşimden habersiz kürtaj olur mu?
  3. Evli olmayanlar kürtaj yapabilir mi?
  4. Kürtaj yapmanın günahı nedir?
  5. Kürtaj ne zaman caiz olur?
  6. Kadın doğum doktoru kürtaj yapar mı?
  7. Kürtaj gizli olur mu?
  8. Muayenehanede kürtaj yapılır mı?

Kürtaj için eş rızası şart mı?

NÜFUS PLANLAMA KANUNU VE KÜRTAJ HAKKI Bizim için hak gaspı yaratan hüküm, Nüfus Planlama Kanunu madde 6 kapsamında düzenlenmiştir. Bu hüküm uyarınca, gebeliğin onuncu haftaya sonlanıncaya kadar isteğe bağlı olarak sonlandırılması halinde gebe evli ise, eşinin rızası gerekmektedir.

Eşimden habersiz kürtaj olur mu?

İzmir barosu avukatlarından Aykut Dikencik, tecavüz mağduru kadının devlet ve özel hastanelerde eşinin rızası alınmadan kürtaj yaptırma hakkı olduğunu belirtti. ... Ancak, kadın tecavüze uğramış ve bunu belgelemiş ise eşinin imzası gerekmez. Kendi rızası ile gebelik sona erdirilir.

Evli olmayanlar kürtaj yapabilir mi?

Kürtajın yasal kısıtlamaları arasında evli/bekâr ayrımı konusu sadece baba onay için vardır. Evlilik dışı kürtajın yasal olmaması gibi bir durum söz konusu değildir. Reşit olan bir kadın yasal olarak kürtaj yaptırabilir. Evlilik şartı aranmamaktadır.

Kürtaj yapmanın günahı nedir?

Dinen meşru ve bir mazeret olmadıkca çocuk düşürmek ve aldırmak haram ve cinayet hükmündedir.

Kürtaj ne zaman caiz olur?

O et parçasından ibarettir. Diğer Hanefilere göre ise 120 günden önce de kürtaj caiz değildir. 120 günden sonra ise kürtaj tamamen haramdır. Ceninle ilgili çağdaş tıbbi bilgiler doğrultusunda düşündüğümüzde 120 günden önce kürtajı caiz gören fetvaya karşı ihtiyatlı olmakta fayda vardır.

Kadın doğum doktoru kürtaj yapar mı?

D&C (Dilatasyon ve Küretaj) kadın hastalıkları ve doğum uzmanları (jinekolog) tarafından yapılır. Bu işlem yetkisi olmayan kişiler tarafından yapılmamalı. Kürtaj muayenehane, klinik ve hastanede yapılabilir. İşlemin yapılacağı yeri belirlemede en önemli faktör uygulanacak anestezi şeklidir.

Kürtaj gizli olur mu?

Özel hastaneler de kürtaj işlemi geçiren hastanın her işlem 3.tarafa paylaşılmayacak şekilde gizli bir ortamda saklanmaktadır. Ancak bu durumu sadece hasta ve doktor arasında bilinmektedir. Hastanın bilgileri gizli tutularak kürtaj gizliliği sağlanmaktadır.

Muayenehanede kürtaj yapılır mı?

Kürtaj muayenehane, klinik ve hastanede yapılabilir. İşlemin yapılacağı yeri belirlemede en önemli faktör uygulanacak anestezi şeklidir. Genel anestezi uygulanacaksa ameliyathane şartları olmalı. Sedasyon ve lokal anestezi muayenehanede uygulanabilir.