Afrikanın en gelişmiş ülkesi hangisi?

İçindekiler:

  1. Afrikanın en gelişmiş ülkesi hangisi?
  2. Afrikalı nedir?
  3. En fakir Afrika ülkesi hangisi?
  4. Asya kıtasında kaç ülke?

Afrikanın en gelişmiş ülkesi hangisi?

Güney Afrika Cumhuriyeti, sanayisi ve ekonomisi en gelişmiş ülkesidir. Mısır, Nijerya ve Tunus en büyük ve kalabalık ülkeleri arasında yer alır. (Büyük halini görmek için haritaya tıklayınız.) Yer altı kaynakları bakımından çok zengin olan Güney Afrika Cumhuriyeti, kıtanın en gelişmiş ülkesidir.

Afrikalı nedir?

Siyahî ya da zenci, antropolojide insanların ayrıldığı ırklardan biri. Bu kavram yalnızca belirli milletleri değil, derileri siyah olan tüm insanları kapsar. Batılı devletlerde yaygın olarak kullanılan Afro (Afrikalı) ve Karayipli sözcükleri de zaman zaman Türkçede kullanılır.

En fakir Afrika ülkesi hangisi?

1- Burundi Afrika'nın orta bölümlerinde yer alan Burundi, dünyanın en yoksul ülkeleri listesinde ilk sırada yer alıyor. Denize kıyısı bulunmayan bu Afrika ülkesinde kişi başına düşen milli gelir sadece 275 Dolar'dır.

Asya kıtasında kaç ülke?

Asya kıtasında yüz ölçümü olarak en fazla toprağa sahip olan ülke Rusya'dır. Bunun gibi Asya kıtasında yer alan ülkelerin isimlerini ve başkentlerinin isimlerini sizler için derledik. Dünyanın en büyük kıtası Asya, Birleşmiş Milletler verilerine göre 48 bağımsız ülkeye sahiptir.