Fıstık çamı nasıl yetiştirilir?

İçindekiler:

  1. Fıstık çamı nasıl yetiştirilir?
  2. Fıstık çamı kaç yaşında fıstık verir?
  3. Fıstık çamı ağacı kaç yılda ürün verir?
  4. Fıstık çamı nasıl bir şey?
  5. Fıstık çamı kilosu ne kadar?
  6. Fıstık çamı nerede görülür?
  7. Bir çam ağacı kaç kilo fıstık verir?
  8. Çam fıstığı kilosu kaç TL 2020?
  9. Bir kozalaktan ne kadar fıstık çıkar?
  10. Bir çam ağacı kaç kilodur?
  11. Çam fıstığının fiyatı kaç lira?

Fıstık çamı nasıl yetiştirilir?

Çam fıstığı tohumu 20 derecedeki suda 2 gün bekletilir. Yumuşak toprağa ekilen tohumlar çatladıktan sonra plastik bardaklar dikilir. 15 gün sonra çimlenen fideler saksılara alınır. 1 yaşına gelen çam fıstığı fidanları mart ve nisan aylarında doğaya ekilir.

Fıstık çamı kaç yaşında fıstık verir?

Çam 4 – 5 yıl içinde ürün vermeye başlasa da 8 – 9 yıldan sonra ekonomik olarak değer kazanmaya başlar ve en verimli dönemlerine 20 yıldan sonra ulaşır. Aslında fıstık çamının tohumu olan çam fıstığı, yüksek ticari değere sahip yenilebilir bir üründür.

Fıstık çamı ağacı kaç yılda ürün verir?

Bir ağaçtan yaklaşık 120 Kg. kozalak, bundan da 6-8 kg. iç fıstık elde edilir.Nitekim Kozak ve Mazon yörelerinde fıstık çamı ormanlarında bir ağaçtaki kozalak miktarı 22 ve 56 adet, hektardaki ortalama verim ise 68,,5 kg iç fıstık olarak belirlenmiştir.

Fıstık çamı nasıl bir şey?

Çam fıstığı (Güner içi), fıstık çamının (Pinus pinea) kozalaklarından çıkarılan sert kabukların kırılması sonucu elde edilen ve besin değeri oldukça yüksek bir besin maddesidir. Bütün Akdeniz ülkelerinden yetişen bu ağaç şemsiye görünümünde 20 m'ye boylanabilen geniş tepeli bir çam türüdür.

Fıstık çamı kilosu ne kadar?

Kabuğundan çıkartılan çam fıstıkları kilosu toptan 400 liradan satılıyor. Marketlerde ise kilo fiyatı 800 lira alıcı buluyor. 1 ton çam kozalağından 80 kilo çam fıstığı çıkıyor.

Fıstık çamı nerede görülür?

Fıstık çamı (Pinus pinea), çamgiller (Pinaceae) familyasından Ege, Akdeniz sahilleri, Portekiz, İspanya, İtalya, Girit ve Türkiye'de yayılış gösteren çam türü.

Bir çam ağacı kaç kilo fıstık verir?

Bir ağaçtan yaklaşık 120 Kg. kozalak, bundan da 6-8 kg. iç fıstık elde edilir (OGM, 1987). Nitekim Kozak ve Mazon yörelerinde fıstıkçamı ormanlarında bir ağaçtaki kozalak miktarı 22 ve 56 adet, hektardaki ortalama verim ise 68..5 kg iç fıstık olarak belirlenmiştir (BİLGİN ve AY, 1997).

Çam fıstığı kilosu kaç TL 2020?

Kabuğundan çıkartılan çam fıstıkları kilosu toptan 400 liradan satılıyor. Marketlerde ise kilo fiyatı 800 lira alıcı buluyor. 1 ton çam kozalağından 80 kilo çam fıstığı çıkıyor.

Bir kozalaktan ne kadar fıstık çıkar?

Kozalakların 4 ya da 5 tanesi 1 kilo geliyor. 1 ton kozalaktan 80 kilo fıstık çıkıyor. Fazla çıkmadığı için değerli bir ürün.

Bir çam ağacı kaç kilodur?

Çam ağacının boyunu ortalama 18 m, yarıçapını da 15 cm alabiliriz. Bu durumda bir çam ağacı 1,2717 metreküptür. 0.0083 metreküp odun yaklaşık 4,5 kg gelir. Bu durumda 1,2717 metreküp odun 689,47 kg gelecektir.

Çam fıstığının fiyatı kaç lira?

Kabuğundan çıkartılan çam fıstıkları kilosu toptan 400 liradan satılıyor. Marketlerde ise kilo fiyatı 800 lira alıcı buluyor. 1 ton çam kozalağından 80 kilo çam fıstığı çıkıyor. Bu işi ailece yapan köylüler bir kaç ay süren sezonda hatırı sayılır bir kazanç elde ediyor.