ABD hangi bölgede?

İçindekiler:

  1. ABD hangi bölgede?
  2. Amerika Birleşik Devletleri hangi kıtada?
  3. Amerika dünyada nerede yer alıyor?
  4. Amerika Birleşik Devletleri nerede?
  5. ABD hangi kutupta?

ABD hangi bölgede?

ABD, Amerika kıtasında yer almaktadır. Doğuda Atlas Okyanusu'ndan batıda Büyük Okyanus'a kadar 4.500 km genişliğinde bir alanı kapsamaktadır. Kuzey sınırını Kanada, güneyini ise Meksika ile Meksika Körfezi'nin çevirdiği ABD'nin Alaska bölgesi, kıtanın kuzeybatısında bulunmaktadır.

Amerika Birleşik Devletleri hangi kıtada?

Kuzey Amerika, Amerika kıtasının kuzey kıtasıdır. Panama Kıstağı Kuzey Amerika ile Güney Amerika'yı birbirinden ayırır. Doğuda Atlas Okyanusu, kuzeyde Arktik Okyanusu ve batıda Büyük Okyanus tarafından sınırlandırır.

Amerika dünyada nerede yer alıyor?

Batı yarı küresinde yer alan dünyanın ikinci büyük kıtası. 42,3 milyon km2 yüzölçümüne ve 700 milyondan fazla nüfusa sahip olan kıta kuzeyden Kuzey Buz denizi, batıdan Büyük Okyanus, doğudan Atlas Okyanusu ve güneyden Güney Buz denizi ile çevrilidir.

Amerika Birleşik Devletleri nerede?

Kuzey Amerika'nın ortasında bulunan Amerika Birleşik Devletleri, Büyük Okyanus'u ile beraber Atlas okyanusunun arasında yer alır. Bu ülkenin vatandaşları ise Amerikalı ya da Amerikan şeklinde ifade edilir. Ülkenin kuzeyinde Kanada güneyinde ise Meksika yer alır.

ABD hangi kutupta?

Kuzey Amerika, kuzey yarım kürede bulunan, kuzeyde Arktik Okyanusu, doğuda Atlas Okyanusu, güneyde Karayip Denizi ve kuzeybatıda Büyük Okyanus ile çevrili olan kıtadır. 24.230.000 km²'lik bir alan oluşturmaktadır. 2001 yılındaki ortalama nüfusu 454.225.000'dir.