Hatayın hangi yemeği?

İçindekiler:

  1. Hatayın hangi yemeği?
  2. Antakya'nın yemekleri nelerdir?
  3. Iskenderun yemekleri nelerdir?
  4. Hataya ait kaç yemek var?
  5. Hatayin en meşhur yemeği nedir?
  6. Hatayın hangi meyvesi meşhur?
  7. Hatay'dan yiyecek ne alınır?
  8. Hatay'ın meşhur tatlısı nedir?
  9. Hatay hediyelik ne alınır?
  10. Hatay Erzin Neyi Meşhur?
  11. Hatay Reyhanlı Neyi Meşhur?

Hatayın hangi yemeği?

Oruk, köfte, öcce, şıhıl mahşi, tepsi oruğu, aşur, içli köfte, kabak borani, balıkçıl pilavı, tepsi kebabı, lepeç, keşşir pilavı, kıbbıl nane, baharatlar, zahter, zeytin, zeytinyağı, biber çeşitleri... Hepsi birbirinden nefis ve lezzetli Hatay yemekleri.

Antakya'nın yemekleri nelerdir?

Ekşi aşı, Oruk, Ispanaklı Ekmek, Turunç Reçeli, Tepsi Kebabı, Kepse Pilavı, Kaytaz Böreği, Mamul, Ekmek Köftesi, Humus, Mahluta Çorbası, Zahter Salatası, Şam Tatlısı, ve tabi ki Künefe Antakya mutfağındaki lezzetlerden sadece birkaçı.

Iskenderun yemekleri nelerdir?

Gel gelelim namı şehirleri de aşan Hatay yemeklerine.
  • Kaç tane yediğini anlamazsın: Oruk. ...
  • Acı severleri böyle alalım: İskenderun döneri. ...
  • Mezelerin olmazsa olmazı: Humus. ...
  • Uzak diyarlardan geldi: Mütebbel. ...
  • El emeği göz nuru: Şişperek çorbası ...
  • Pratik mi pratik: Hettüş salatası ...
  • Hatırladıkça iç çekersin : Biberli ekmek.
Daha fazla öğe...

Hataya ait kaç yemek var?

Mutfağındaki 600 çeşit yemek ve tatlının yanı sıra bu mutfak kültürünün yaşatılmasını başaran medeniyetler şehri Hatay, Gaziantep'ten sonra bu ödüle layık görülmesiyle ikinci Türkiye şehri unvanına kavuşarak gurmelerin uğrak mekanları arasında yer aldı.

Hatayin en meşhur yemeği nedir?

Fellah köftesi yemeği daha çok Hatay ve çevresinde bilinen şehrin en önemli yemeklerinden biridir. Tıpkı oruk gidi ince bulgurlarla hazırlanan Fellah köftesi, minik top haline getirilerek önce haşlanıyor. Ardından haşlanmış sudan çıkarıp sarımsak ve domates ile hazırlanan sosa bulanarak afiyetle yeniliyor.

Hatayın hangi meyvesi meşhur?

"100'den fazla ürün yetiştiriliyor" Kentin pazı, maydanoz ve dereotunda Türkiye üretiminde ilk sırada yer aldığını vurgulayan Andiç, erik ve taze soğanda ikinci, turunçgil, havuç, yeni dünya, pamuk, marul ve Trabzon hurmasında da ilk beşin içerisinde bulunduğunu kaydetti.

Hatay'dan yiyecek ne alınır?

Hatay'da yöreye özgü defne sabunu, zeytin çeşitleri, nar ekşisi, yöresel reçeller ve baharatlar hediye olarak birçok kişi tarafından satın alınmaktadır. Hatay'ın Antakya ilçesinde bulunan tarihi Uzun Çarşı, Hatay ilinin bilinen en popüler alışveriş mekânıdır.

Hatay'ın meşhur tatlısı nedir?

Hatay'ın En Meşhur Tatlısı: Hatay denilince elbette ilk akla gelen tatlı çeşidi künefedir. Bununla birlikte listemizde de yer verdiğimiz Antakya kömbesi, haytalı, kerebiç ve kireçte kabak tatlıları Hatay gezilerinde mutlaka tadılan lezzetler arasında yer almaktadır.

Hatay hediyelik ne alınır?

Hatay Hediyelik Eşya Rehberi
  • Defne Sabunu. Defne Sabunu. Hatay'da defne ağacı o kadar yaygın durumdadır ki, Hatay'ın Defne adında bir ilçesi bile bulunmaktadır. ...
  • Harbiye İpeği. Harbiye İpeği. ...
  • Vakıflı Köy Kooperatifi'nden Organik Ürünler. Ceviz Reçeli. ...
  • Yıldırım Hediyelik Eşya. Yıldırım Hediyelik Eşya.

Hatay Erzin Neyi Meşhur?

Erzin'in nesi meşhurdur diye soranların sorusuyla başlayayım yazıma… Erzin'in toğgası, fellahı, nar ekşisi, ekşiye bağlı olarak ekşili çorbası, tutmacı, sini köftesi ve en önemlisi portakalı meşhurdur.

Hatay Reyhanlı Neyi Meşhur?

Reyhanlı'da görmenizi tavsiye ettiğimiz yerler şöyle:
  • Yenişehir Gölü: Köprüsü, şelaleleri, etrafındaki ağaçları ve sandalları ile Yenişehir Gölü Reyhanlı ve Hatay'ın en güzel yerlerinden biridir. ...
  • Reyhanlı Hamamı: Suriye sınır kapısının yakınlarında bulunan bu kaplıcada 5 farklı kaynaktan su çıkmaktadır.
Daha fazla öğe...