Salçalı sarımsaklı makarna nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Salçalı sarımsaklı makarna nasıl yapılır?
  2. Makarnaya sarımsak koyulur mu?
  3. Sarımsaklı soslu makarna nasıl yapılır?
  4. Salçalı sos nasıl yapılır makarna?
  5. Sarımsak soslu spagetti nasıl yapılır?
  6. Sarımsaklı domatesli makarna sosu nasıl yapılır?

Salçalı sarımsaklı makarna nasıl yapılır?

Salçalı Sarımsaklı Makarna Tarifi Yapılışı Öncelikle makarnayı haşlıyoruz ve süzüyoruz. Ardından sosu için salçayı, yağı, pul biberi ve sarımsağı ince kıyıp hepsini yaklaşık 5 dakika kadar pişiriyoruz. Salçanın kokusu çıkana kadar diyebiliriz. Sonra hepsini bir iyice karıştırıp servise hazır hale getiriyoruz.

Makarnaya sarımsak koyulur mu?

Makarnalar tuzlu suda haşlanıp süzülür. Rendelenen veya küçük küçük doğranan sarımsaklar ve salça sıvı yağda biraz kavrulur. ... Süzülen makarnalar eklenerek güzelce karıştırılır. Üzerine biraz kuru nane atarak veya ince kıyılmış maydanoz koyarak servis edebilirsiniz.

Sarımsaklı soslu makarna nasıl yapılır?

Sarımsaklı Makarna Sosu Tarifi Yapılışı Sarımsağı ezip içinde kavurduktan sonra makarnayı haşladığımız sudan göz kararı salçalı sosumuza ekleyip kaynatıyoruz . Kaynadıktan sonra bütün baharatlarımızı atıp karıştırıyoruz . Sosumuz hazır. Makarnanın üzerine yoğurt üstüne de bu sostan döktükten sonra artık yiyebiliriz.

Salçalı sos nasıl yapılır makarna?

Salçalı makarna sosu için, bir tavaya 1 yemek kaşığı tereyağ koyup, eritin. Ardından 2 diş ince ince kıyılmış sarımsak ekleyin. 2-3 kere karıştırarak, kavurun. Daha sonra 1 yemek kaşığı domates salçası, yarım yemek kaşığı biber salçası ve tuz ekleyin. Salçalı sosu 2 dakika kadar pişirin.

Sarımsak soslu spagetti nasıl yapılır?

Sarımsak Soslu Spagetti Nasıl Yapılır?
  1. Spagettiyi haşlayıp süzün.
  2. Sarımsakları temizleyip ince ince halka şeklinde doğrayın.
  3. Maydanozlar ince ince doğrayın.
  4. Bir tavaya yaklaşık 1 çay bardağı zeytinyağı konulur.
  5. Sarımsaklar eklenir ve 2 dakika kadar soteleyin.
Daha fazla öğe...

Sarımsaklı domatesli makarna sosu nasıl yapılır?

Tavaya yağları koyun sarımsağı soğanı ekleyin 2-3 dk kısık ateşte pişirin sonra domatesi ,salçayı ilave edin kısık ateşte 10 dk pişirin. Yarım çay bardağı su koyun tuz ,karabiber, pulbiber ,kimyon serpin karıştırın 5 dk kısık ateşte pişirin.