Şeker kronik hastalık mıdır?

İçindekiler:

  1. Şeker kronik hastalık mıdır?
  2. Hipertansiyon kaç olur?
  3. Tip 2 diyabet kronik hastalığa girer mi?
  4. Hangi tansiyon tehlikeli?
  5. Tip 2 şeker hastaları yüzde kaç rapor alabilir?
  6. Tip 2 Diyabet önlenebilir mi?

Şeker kronik hastalık mıdır?

Kronik metabolik bir hastalık olan şeker hastalığı, kan şekerinin sürekli yüksek olması ile karakterize bir durumdur. Bu tablonun nedeni pankreastan insülin salgılanmasının bozulmasına ve/veya vücutta insüline karşı direnç oluşmasıdır. Şeker hastalığı sıklığı hem erkeklerde hem de kadınlarda yaşla birlikte artmaktadır.

Hipertansiyon kaç olur?

Sınırda normal değerler ise sistolik kan basıncı için 130-139 mm Hg, diastolik kan basıncı içi ise 85-89 mm Hg dır. Hipertansiyon sınırı ise sistolik kan basıncı için 140 mm Hg, diastolik kan basıncı için ise 90 mm Hg dır.

Tip 2 diyabet kronik hastalığa girer mi?

Kan şekerinin oldukça fazla yüksek olmasına sebep olan diyabet hastalığı, yaşam boyu bir sorun olarak öne çıkıyor. Yani tip1 ve tip2 diyabet hastalığı yaşam boyu süren kronik bir rahatsızlıktır.

Hangi tansiyon tehlikeli?

Normal bir yetişkinde 120/80 mm Hg'nin altında ve 90/60 mm Hg'nin üzerinde herhangi bir kan basıncı olabilir. Küçük Tansiyon Kaç Olursa Tehlikeli Sayılır? yüksek tansiyon, 1 arasındaysa çok yüksek tansiyon denir.

Tip 2 şeker hastaları yüzde kaç rapor alabilir?

Genellikle tip 2 diyabetliler yüzde 20, tip 1 diyabetliler yüzde 30-40 arasında oran alıyor. Sigortalı diyabetliler ise benzer şekilde sağlık kurumundan rapor almak için yetkili hastaneye başvurup, hekim tarafından değerlendirilip, son karar SGK heyeti tarafından veriliyor.

Tip 2 Diyabet önlenebilir mi?

Çocukluk çağının diyabeti olarak bilinen tip 1 diyabeti önlemek bugünkü bilgilerimize göre mümkün değil. Ancak erişkin tip (tip 2) diyabet toplum sağlığını asıl etkiliyor. Çünkü toplumda çok daha yaygın olarak görülüyor. Bu hastalığın önlenmesine yönelik olarak çocukluk çağından itibaren tedbirler almak mümkün.