Oyuncak Müzesi açık mi?

İçindekiler:

  1. Oyuncak Müzesi açık mi?
  2. Istanbul Oyuncak Müzesi hangi oyuncaklar var?
  3. Istanbul oyuncak müzesi hangi özellikleri ile dünyada bir ilk temsil etmektedir?
  4. Göztepe Oyuncak Müzesi nasıl gidilir?
  5. Istanbul Oyuncak Müzesi kim tarafından kurulmuştur?

Oyuncak Müzesi açık mi?

İstanbul Oyuncak Müzesi Ziyaret Saatleri ve Günleri Müze ziyaret saatleri 10:00 – 18:00 saatleri arasındadır. Hafta sonları ilse kapanış saati 18:30'dur. Müze, Pazartesi günleri kapalıdır.

Istanbul Oyuncak Müzesi hangi oyuncaklar var?

Müze içinde kült olmuş Pembe Panter, Kızılderililer ve uzay oyuncakları da bulunmaktadır. Müzenin çatı katında ise eski elektrikli süpürgeler, televizyonlar ve golf sopaları yer almaktadır.

Istanbul oyuncak müzesi hangi özellikleri ile dünyada bir ilk temsil etmektedir?

Müze bir şair tarafından açılmış olması ve bir sahne tasarım sanatçısı tarafından tasarlanmış olması özelliği ile de dünyada bir ilki teşkil etmektedir.

Göztepe Oyuncak Müzesi nasıl gidilir?

Kadıköy Rıhtım'dan 10B, 10S, 17, 19ES, 19F, 19M, 19S, 19Y numaralı otobüslerden birine binerek Göztepe durağında indikten sonra Garanti Bankası'nın oradan aşağıya doğru ininiz. Tren istasyonu köprüsünü geçtikten hemen sonra sola dönerek 2 dakikalık bir yürüyüş ile İstanbul Oyuncak Müzesi'ne ulaşabilirsiniz.

Istanbul Oyuncak Müzesi kim tarafından kurulmuştur?

İstanbul Oyuncak Müzesi yılında şair/yazar Sunay Akın tarafından kurulmuştur. 1700'lü yıllardan günümüze oyuncak tarihinin en gözde örneklerinin sergilendiği müze tarihi bir köşkte konumlanmıştır.