Şerbet nasıl oluyor?

İçindekiler:

  1. Şerbet nasıl oluyor?
  2. Şerbet için ne yapılır?
  3. Şerbetin olup olmadığı nasıl anlaşılır?
  4. Şerbetin koyu olması için ne yapılmalı?
  5. Bir tepsi baklavaya ne kadar şeker konulur?
  6. Şekerlenen şerbet nasıl düzelir?
  7. Şerbetin Şekerlenmemesi için ne yapmak gerekir?
  8. Şerbetin içinde neler vardır?
  9. Şerbetli tatlı neden şekerlenir?
  10. En iyi baklava şerbeti nasıl yapılır?
  11. Baklavam şerbetini çekmedi ne yapabilirim?

Şerbet nasıl oluyor?

Derin bir tencerenin içerisine suyu ve şekeri alıp kaşıkla şeker eriyene kadar karıştırın. Ocağın altını yüksek ateşte açarak kaynayana kadar bekleyin. Şekerli suyu tam 10 dakika kaynattıktan sonra çeyrek limonun suyunu içerisine ilave edin. 3-4 dakika sonra ocağın altını kapatıp, soğuması için ayrı bir yere koyun.

Şerbet için ne yapılır?

Tencereye 3 su bardağı toz şeker, 2 su bardağı soğuk su konulacak ve yüksek ısıda kaynatılacak. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra 1 yemek kaşığı limon suyu ilave edilecek ve karıştırılacak. Ardından, ocak ısısı en düşük ısı konumuna alınacak. Tencere açık olarak 15 dakika kaynatılacak ve ocaktan alınacak.

Şerbetin olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Pratik bir kıvam testi yapmak isterseniz şerbetten bir kaşık alıp başparmağınızın tırnağına damlatabilirsiniz. Eğer şerbet tırnağınızdan akmıyor, damla halinde yerinde duruyorsa şerbetin kıvamı doğru demektir. Gevrek tatlıların şerbeti ılık, kalın ve sert tatlıların şerbeti ise sıcak sıcak dökülmelidir.

Şerbetin koyu olması için ne yapılmalı?

Şerbetin kıvamının çok akışkan ya da çok koyu olmaması da çok önemli. Tatlınıza çok akışkan bir şerbet dökerseniz şerbeti hemen içine çekip hamurlaşabilir. Çok koyu olan şerbeti ise tatlı içine çekmeyebilir. Bunun için kaynamaya başlayan şerbetin altını kısıp bir süre de böyle pişirerek koyulaşmasını sağlamalısınız.

Bir tepsi baklavaya ne kadar şeker konulur?

Orta boy bir tepsi baklava için en uygun şerbet 3 su bardağı şeker ve 3 su bardağı sudan hazırlanan bir şerbet oluyor. Daha büyük bir tepside şerbetinizi hazırlıyorsanız 1 bardak daha arttırarak 4 su bardağı toz şekere 4 su bardağı su şeklinde de yapabilirsiniz.

Şekerlenen şerbet nasıl düzelir?

O da şöyle; şerbet kaynamaya başladıktan birkaç dakika sonra, suya daldırılmış fırça ile tencere kenarına sıçramış şerbeti tencere içine akıtarak silmektir. Bu işlemi şerbet yaparken uygularsanız, şerbetiniz koyu da olsa şekerlenmez. Şerbet koyu olursa sıcak su ilave edilir kaynatılır.

Şerbetin Şekerlenmemesi için ne yapmak gerekir?

İlk aşama: Şekeri ve suyu tencereye döktükten sonra şekeri ocakta iyice karıştırarak eritin. İkinci aşama: Kaynayan şerbeti 10 dakika kadar kısık ateşte kıvam alması için bekletin. Üçüncü aşama: Şerbeti ocaktan almadan birkaç dakika önce çeyrek limonun suyunu şerbete sıkın.

Şerbetin içinde neler vardır?

Başta baklava olmak üzere, birçok tatlıya asıl lezzetini veren şey şerbettir. Su, şeker ve limon suyundan elde edilen şerbeti pişirirken ilk etapta şeker ve suyu tencereye alıp ocağın altını açmalı ve şeker eriyene kadar tencereyi karıştırmalısınız. Bunu yapmadığınız takdirde şerbetiniz çabuk şekerlenir.

Şerbetli tatlı neden şekerlenir?

Şerbetin şekerlenmesinin bir diğer sebebi de limon suyunu eklerken yapılan zamanlama hatasıdır. Limon suyunu şerbete ocağı kapatmadan biraz önce eklemelisiniz. Limonu ekler eklemez tencereyi ocaktan alırsanız şerbetiniz yine şekerlenir. Şerbetin kıvamının çok akışkan ya da çok koyu olmaması da çok önemli.

En iyi baklava şerbeti nasıl yapılır?

Orta boy bir tepsi baklava için en uygun şerbet 3 su bardağı şeker ve 3 su bardağı sudan hazırlanan bir şerbet oluyor. Daha büyük bir tepside şerbetinizi hazırlıyorsanız 1 bardak daha arttırarak 4 su bardağı toz şekere 4 su bardağı su şeklinde de yapabilirsiniz.

Baklavam şerbetini çekmedi ne yapabilirim?

Şerbetiniz kaynamaya başladığında limon suyunu ilave edin ve çok fazla limon suyu eklemeyin. Limon suyu şerbetinizin şekerlenmesini önleyeceği gibi kıvam almasını da sağlar. Kıvamı olmamış şerbeti tatlı güzelce çekmez ve sulu bir şekilde kalabilir.