Okul okumadan arkeolog olunur mu?

İçindekiler:

  1. Okul okumadan arkeolog olunur mu?
  2. Arkeolog olmak için ne yapmak lazım?
  3. Neden Arkeoloji?
  4. Arkeoloji nin tanımı nedir?

Okul okumadan arkeolog olunur mu?

Arkeolog olmak için ilk önce lise mezunu olup LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı)'de Türkiye'de bulunan 25 arkeoloji bölümünden birini kazanmanız gerekmektedir. Bu üniversitelerden iki tanesi vakıf üniversitesi olmakla beraber geri kalan 23 tanesi devlet üniversitesidir.

Arkeolog olmak için ne yapmak lazım?

Arkeolog Nasıl Olunur? Arkeolog olmak için bu bölümün eğitimini veren üniversitelerden birinde okuyup, bu bölümden mezun olmak gerekmektedir. Ülkemizde hemen hemen tüm üniversitelerde arkeoloji bölümü eğitimi verilmektedir. Bu bölüm üniversitelerde genelde Edebiyat Fakültelerinde yer almaktadır.

Neden Arkeoloji?

Arkeoloji, yazılı tarihten önce ve sonra yaşamış insanlara ilişkin bilgi edinme olanağı sağlaması açısından özellikle önemlidir. Bu bilim dalının uzmanları olan arkeologlar, araç, eşya ve yapı kalıntılarını inceleyerek, eski insanların nasıl yaşadıklarını anlayabilirler.

Arkeoloji nin tanımı nedir?

TDK'nın Türkçe sözlüğünde arkeoloji; kazı bilimi olarak tanımlanır. Arkeoloji kelimesinin Türkçesi olarak Kazıbilim terimini kullananlar da vardır. TDK'da terim, tarih öncesi ve eski çağlardan kalma eserleri tarih ve sanat açısından inceleyen bilim olarak açılımlanır.