Hint yemeği POHA nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Hint yemeği POHA nasıl yapılır?
  2. Samosa icinde ne var?
  3. Sebzeli samosa nasıl yapılır?
  4. Samosa böreği nedir?
  5. Tikka Masala nasıl yapılır?
  6. Samosa yufkası nasıl yapılır?
  7. Tikka Masala sosu ne?
  8. Samos ta nereye gidilir?

Hint yemeği POHA nasıl yapılır?

Tavayı ısıtıp hardal tohumlarını, köri yapraklarını ve biberleri tavada hafifçe kavurun. Soğanı ekleyip renkleri şeffaflaşana kadar kavurmaya devam edin. Kabuklarını soyduğunuz fıstıkları ve patatesleri de tavaya ilave edip 2-3 dakika karıştırarak pişirin. Pirinçlerin suyunu iyice süzüp diğer malzemelere ekleyin.

Samosa icinde ne var?

Samosa Hindistan mutfağına ait çok tanınmış bir yemek. İçinde bezelye, patates ya da et olan samosa yağda kızartılarak pişiriliyor ve ortaya çıtır çıtır nefis bir lezzet çıkıyor. Naneli yoğurtla servis edildiğinde tadına doyum olmayan samosa'nın tarifini aşağı bırakıyoruz. Çok beğeneceksiniz…

Sebzeli samosa nasıl yapılır?

Samosa (Sebzeli Hint Böreği) Tarifi Yapılışı Önce soğanlar küçük küp şeklinde doğranır zeyntinyağda kavrulur. Soğanlar kavrulurken patatesler ve havuçlar rendelenir. Kavrulan soğanlara eklenir. Tüm harç kavrulduktan sonra baharatlar eklenerek karıştırılıp soğumaya bırakılır.

Samosa böreği nedir?

Hindistan ve Pakistan sokaklarında bol bol bulabileceğiniz aslında Hint yemeklerinden biri olan samosa, içerisinde et ya da patates bulunuyor. Genellikle kızartılmış olarak servis edilen bu börek fırında da pişiriliyor. Üçgen şeklinde olan samosa böreğinin bir kez tadına bakanlar hayran kalıyor.

Tikka Masala nasıl yapılır?

Orta ateşte tereyağını büyük bir tavada eritin. Sarımsak ve jalapeno'yu 1 dakika kadar kavurun. 2 çay kaşığı kimyon, kırmızıbiber ve 3 çay kaşığı tuzu ekleyin. Daha sonra domates sos ve kremayı karıştırın. Sosu yaklaşık 20 dakika boyunca koyulaşıncaya kadar düşük ısıda kaynatın.

Samosa yufkası nasıl yapılır?

Samosa Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Hamuru için; un, hardal tohumu, su ve tuzu güzelce karıştırıp yoğurarak, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. hamuru dinlenmesi için üstüne nemli bir bez örterek bir kenara alın.
  2. İç harcı için; patatesleri haşlayın, kabuklarını soyun ve ezerek püre haline getirin.
Daha fazla öğe...

Tikka Masala sosu ne?

Hint Mutfağı'nın en bilinen klasiklerinden Tikka Masala yemeği bol sosu ve yoğun baharratı ile oldukça doyurucu bir Kuzey Hindistan yemeğidir. Tikka Masala'nın en önemli özelliklerinden biri garam masala adı verilen hint baharratlarından oluşan karışımdır. Garam masala sıcak baharrat karışımı olarak da adlandırılır.

Samos ta nereye gidilir?

Ege Denizi üzerinde bulunan Sisam (Samos), Güneydoğu Avrupa ülkesi olan Yunanistan'ın önemli bir adasıdır. Ege Denizi'nin doğusunda yer alan, Kuşadası sınırları içinde yer alan Büyük Menderes Deltası Milli Parkının 1,4 km kadar açığında bulunur.